Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
LethianDream
Цитиране
28 май 2026
Завиждам ти благородно, играта е чудесна. Но видях, че само базовата игра е намалена с 20% в PS Стора, ще изчакам да свалят малко луксозното издание с всички DLC-та и ще се метна пак
nightwarrior
Цитиране
28 май 2026
Стелта във First Light на мен ми прилича по-скоро на Splinter Cell, отколкото на Hitman. Поне от видяното до момента. Играта е правена с много желание и й личи.
The_Doctor46
Цитиране
28 май 2026
Аз я взех днес да я пробвам след добрите отзиви от Митко, стийм и ревютата на медиите.На мен интрото ми допадна,а на доста места се споменава,че трябва малко време,за да стане интересна.Ще видим натам.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Mitko6000
Цитиране
28 май 2026
Да, определно действието започва малко по-бавно. Без много да спойлвам, изненадващо доста фокус има върху трейнинга, след което е мисията в Словакия, която показаха миналата година, което са първите 2-3 часа някъде. Оттам вече започва да става по-интересно.

Засега, продължавам да напредвам и си заслужава 8/10. Механиките са изненадващо забавни, най-вече ръкопашния бой. Главният аниматор от Batman Arkham Knight е работил по тази игра, така че е на добро ниво. Има доста детайли и използване на околността. Стрелбата си е също на добро ниво, стил Uncharted 4, но няма как да излезеш и да почнеш да гърмиш безразборно. Трябва някой лош пръв да ти извади оръжие и тогава играта влиза в режим "License To Kill", където можеш да стреляш вече.

Определено има прилики със Splinter Cell, най-вече Conviction и Blacklist, но има и малко от новият Хитман, като социален стелт. Например, начинът по който отвличаш вниманието на гардове, за да влезеш някъде където не те пускат. Пускаш я радио, я градински маркуч. Можеш да ползваш и джаджите под ръка. Много ме радва в стелта, че ако те види някой, можеш да го ступаш бързо и дори да извика подкрепление, това не алармира всички в нивото автоматично. Ако свалиш тези които са те видели бързо и ефективно, можеш пак да се върнеш в стелт.

Любимата ми механика обаче, е ако случайно някъде те сгащят в забранена зона. Чрез специални точки, можеш да се престориш, че се предаваш както в Хитман и да ступаш гарда като се приближи, можеш и направо да блъфираш, при което Бонд на момента си измисля някаква безумна история за това кой е и какво прави там. И гардовете те оставят на мира за момент и трябва да се махнеш оттам по най-бързия начин. Ако седиш прекалено много, ще се усетят, че лъжеш. Много присъщо е за филмите и за първи път виждам Бонд игра да го прави.

Откъм минуси, тъпо е че не можеш да местиш и криеш тела, след като си ги свалил. Това за игра със стелт е досадно. AI на гардовете не е от най-умните. Също така, играта има и онлайн елемент, подобен на Freelancer режима от Хитман, заради което се изисква онлайн връзка със сървъра им. На моменти докато играех, просто ми излизаше съобщение, че съм загубил връзка, което доста ме дразнеше, че даже си спрях интернета на конзолата, че да мога да играя без разсейване. Знам, че е нормално да има смущения в сървъра първите дни, но е досадно.

Един страхотен плюс обаче, е че за разлика от Хитман, доколкото видях, цялата кампания с всичкото й съдържание, можеш да се цъка офлайн. В Хитман, например, има странични мисии в самите нива, които изсикват онлайн за да се играят, както и целият прогрес и нещата които се отключват.

Иначе, играта е доста стабилна технически. На базов PS5 върви без проблеми и няма никакви сериозни бъгове. До момента, имаше само един бъг с едно NPC в Q-Branch което се заклещи да върви срещу едно бюро, и играта крашна веднъж в мисията в Словакия. С изключение на тези 2 неща, върви безпроблемно.

Друго нещо, което забелязах на PS5, е че времето за зареждане е малко по-дълго. Не знам дали това поколение с SSD-тата просто ме е разглезило, но понякога имам чувството, че е по-бавно от това на което съм свикнал. Не е голяма драма.

Като цяло е добра играта, много добра. Нямах кой знае какъв хайп и огромни очаквания, като изключим вече накрая, но си заслужава за фенове на Бонд, Uncharted и див екшън със стелт елементи.

nightwarrior
Цитиране
28 май 2026
Нямам впечатление от PS5, но на РС ми се струва, че си зарежда доста бързо. Да не си напълнил ссд-то
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.