Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
Rostik79
Цитиране
05 май 2025
Гледах малко Обскюр-а - цялата ли е в такава кафяво-жълтеникава гама или конкретно на някакъв биом съм попаднал с такива тонове? Изглждаше (поне като цветове) като игрите от 2010 - 2011-та.
nightwarrior
Цитиране
05 май 2025
Има някакъв цветови филтър, макар че май не е точно глобален, а май идва от volometric fog-a. Щото гледах кви модове са налични за играта и единия дето я маха, като че ли доста променя цветовете. Въпреки цветовия филтър има доста добри гледки, но предполагам с модове/решейди може и това да се коригира.

Впрочем много добро заглавие а и с разчупването на походовите битки(qte, за перфектни атаки, додж и париране когато противника напада) доста раздвижват геймплея. Не знам дали това тук наистина е ново, понеже рядко играя игри с походови битки, та го виждам за сефте в пълния му вид, но определено прави играта по-непредсказуема. Снощи се сбих с враг, който не ми беше мястото да бия и буквално от 5-6 кръв с парирания и перфектни атаки обърнах битката и го смачках.

LethianDream
Цитиране
05 май 2025
Rostik79 написа
Гледах малко Обскюр-а - цялата ли е в такава кафяво-жълтеникава гама или конкретно на някакъв биом съм попаднал с такива тонове? Изглждаше (поне като цветове) като игрите от 2010 - 2011-та.

Случайно си попаднал на такава зона. Всичките зони са страхотни и доста цветово различни- има скалисти местности, има пещери, има сладурски цветни градове. Буквално съм се спирал поне няколко пъти без нищо да правя- само гледам пейзажите, тогава много смешно ми става, че Луна, като не пипам контролера, застава в поза "ръце на кръста" и нищо не говори. Пак много як детайл, в другите игри героят се нерви като стои на едно място и си говори тъпотии, за да "натиска" да играеш, докато си в кенефа за една вода. В Клер Обскюр няма такова нещо

Найт, не съм убеден, че QTE имат някакво значение, няколко пъти правих перфектни изпълнения най-вече в хийлването и е същия хуй, както и като ги объркаш, нямат такова значение сякаш. Но са готин фийчър, когато са направени заедно с умения (скилове), а не самоцелно като едно време... Парирането е доста по-трудно от доджа, аз буквално едно на десет ако направя, подскачам от радост у нас. А научиш ли парирането, всичко приключва като интрига, буквално ги разкъсваш с една контра (при добре ъпгрейднати оръжия и пасивки) и взимаш половината кръв на босовете.

Rostik79
Цитиране
05 май 2025
Ок, след генерално добрите оценки, включвам и това заглавие в wishlist-a. Като я намалят или включват в абонамента, ще я видя.
nightwarrior
Цитиране
05 май 2025
Ми може и да е плацебо, но като ги уцеля в жълтото(там дето ти пише perfect) ми се струва, че бия повече щети. Когато само ги пасна(не ги фейлна, ама и не в жълтото), тогава май разликата не е голяма. Може и да е съвпадение с критвания, но усещам разлика.

Иначе париранията наистина са op, аз затова и ги рискувам. По-голям риск, ама и по-голяма награда.

LethianDream
Цитиране
05 май 2025
Ще я направим Игра на годината, убеден съм Играта е явление, не е редно да се оставя за нататъшно намаление
Още повече, че Сандфол като малко студио пуснаха играта още в началото на безбожно ниска цена, нещо от сорта на 50 евро дадох на пре-ордъра за Делукс издание с разни яки тоалети за путенцата, немислими пари, ако беше на ААА студио..
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.