Може би оттам идва страстта ми към трилъра и хоръра като цяло. След това дойдоха страхотни, невероятно любими филми, които съм гледал и съм ги мислил с дни и седмици - Изгубената магистрала, Мълхоланд Драйв, да не изброявам и по-старите класики Човекът-слон, Синьо Кадифе..
ВЕЛИК РЕЖИСЬОР! ЛЕКА МУ ПРЪСТ!
Това обяснява толкова много
Шегата настрана, вчера чух и аз, жалко наистина. Не ми е точно любимият режисьор, но подходът му към киното със сигурност е уникален.
Наскоро гледах The Grudge от 2020, което беше точно от същата категория, и беше трагично слаб.
Реквизитът е смехотворен - стиропорени и пластмасови оръжия, дрешки от алиекспрес, допотопен CGI, всичко е снимано в студио и си личи безобразно много от осветлението и декорите. Все едно гледах кръстоска на епизод на "Капитан Пауър и войниците на бъдещото" и Мързелград Даже там беше по-яко, хаха!
И все пак някак си ми беше забавно да го гледам филма и даже му се изкефих
Впрочем четох, че филмът е минал малко през development hell - оригиналната му версия е била по-брутална и R-rated, после студиото е решило да я прави по-детска и са преснимали част от филма, сменили са саундтрак, снимали са няколко режисьора...
дано да е на нивото на 1 и 2 част, те си бяха най добре.
Кастингът на Ф4 не е зле, поне всички са бели като комиксовите първообрази, че в предния филм единият беше черен и то точно, дето ставаше на факла. Сигурно са му викали Човекът-печка или Саждата (този форум нали не се следи от DEI-агенти?). И фючър-ретро-fallout стилистиката мен ме кефи, но CGI-ът изглежда много куцо и като цяло ми изглежда наистина глуповато. От Endgame насам има 2-3 марвелски неща, които ми харесват, другото е траш.