Сега впрочем се гласи и спин-оф сериал от Имало едно време в Холивуд, който ще разказва за героя на Брад Пит отпреди.
Последният ставащ за гледане филм на Тарантино беше точно двулогията Death Proof/Grindhouse. Всичко след него е тотална, повърхностна шитня, от която само ми се повръща- откровено тъп за класата на Тарантино "Джанго без окови", както и вече напълно негледаемия боклук за Холивуд.
Anora е като продължение на разговора ни за Синърс.
В царството на слепите, едноокия е цар. Хващаш идеята. Когато има множество потресаващо слаби филми, излезли в дадена година, още първия една идея по-стойностен обира всички награди. През 90-те на филм като Анора никой нямаше да му обърне внимание, камо ли да му дава някаква награда.
Предният МК филм беше общо взето трагедия, даже на кино с дъщерята го гледахме, този изглежда една идея по-добре.
https://www.imdb.com/title/tt8690918/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_in_0_q_resident%2520alien
Мега разтоварващ, забавен, че и поучител сериалец.
Въпреки всичко, мисля, че е в правилна посока това филмче и поставя начало на нова арка, както се очертава. Чакаме Виктор фон Дуум в следващия филм вече.
След време ще дам шанс на някой друг БГ-филм.
"Диада" е наистина потресаващо силен филм. Може би защото Яна е намерила малката кифла в главната роля буквално от улицата и се получава много сполучливо. За мен финалът там е шедьовър. Доколкото знам, Яна Титова разказваше, че е чела за този реален случай преди години и историята буквално я е хванала за гърлото. Ми и мен ме хвана.. и дълго ме държа след това. Може би най-силния ученически филм, който съм гледал в последно време. Няма там 11А, Яна Маринова и путки майни. Тук всичко е както се случва реално на улицата- без заобиколки, буквално те смазва нищетата и мизерията, като в книга на Достоевски. Гледай го, чакам отзиви.