Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
LethianDream
Цитиране
14 август 2025
Къде го гледаш- от торенти ли? Гледам, че го дават по някакви умрели платформи, които никой няма в България.
Rostik79
Цитиране
14 август 2025
В ДИСНИ+ го има. Нали Дисни изкупиха FOX преди години и покрай това всичко, що е Пришълец и Хищник е в тази платформа.

Впрочем анимационната антология за Хищника, която преди два-три месеца излезе беше много яка.

nightwarrior
Цитиране
14 август 2025
Много позитиви за първите епизоди на Alien-a, чак се изкушавам да го почна, а не обичам да гледам сериали докато излизат, понеже като седна да гледам нещо, пукам по няколко епизода на вечер и обикновено за седмица изгледам сезона. Много малко са сериалите които съм следял всяка седмица като излизат. Даже като се замисля последния май беше Играта на Тронове.
Rostik79
Цитиране
14 август 2025
Това излизана на епизод на седмица и мен много ме напряга. Нетфликс може и много тъпотии да правят, но поне политиката им за цял сезон наведнъж да пускат е много яка! Пък няма да се стърпя да не го гледам, а ако реша да изчакам, неминуемо ще си спойлна историята, колкото и да се пази човек.
The_Doctor46
Цитиране
14 август 2025
Правете като мен,не гледайте сериали-profit.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Rostik79
Цитиране
18 август 2025
LethianDream написа
"Диада" е наистина потресаващо силен филм. Може би защото Яна е намерила малката кифла в главната роля буквално от улицата и се получава много сполучливо. За мен финалът там е шедьовър. .. Гледай го, чакам отзиви.

Гледах го и съм съгласен с всяка дума. Филмът е много стабилен и с много добра игра и диалог. Като подхванах българска вълна, (в МАКС има доста български филми) гледах и "Голата истина за група Жигули". Естествено съвсем различен тон - сладникава драма-комедия в американски стил, но играта пак беше на ниво. После попаднах на "Уроци по немски" с Юлиан Вергов - тук отновно се връщаме към източно-европейските смазващи депресии за екзистенциалната безизходица на гнусната действителност.
Загледах малко и Чалга, но той нещо не ме зариби.

Rostik79
Цитиране
19 август 2025
След тази поредица български филми, ми се появи като предложение и филмът Януари от 2021-ва. Не бях чувал за този филм. Видях, че играят Йосиф Сърчаджиев, Самюел Финци и Бахаров (който ми е антипатичен иначе), но като описание видях "драма, хорър". Викам си, тука има някаква грешка - български филм и хорър - няма такова животно, дай да го гледам. Наистина си е фолк-хорър по мотиви от разказ на Йордан Радичков, визуално с очевидно влияние от Робърт Егерс, малко от The Ritual, малко Дейвид Линч, една сцена беше от Криминале открадната. Малко се издразних, че финалът беше тотален рип-оф на Сиянието на Стенли Кубрик. Почти 1:1.
Иначе стабилна атмосфера на параноя и неизвестност, мистерии, сюрреализъм, символики и т.н..

Двама мъже (Финци и Сърчаджиев) обитават пристройка до изоставена огромна соц-хижа, където поддържат ферма за омари. Насред зима в близост закъсва снегоринът на други двама мъже, които търсят подслон и помощ в хижата - там има трактор, който да изтегли снегорина. Обаче само домакинът на базата - някой си Моторов може да го подкара, но той е излязъл рано сутринта към гората с шейна и кон по неизвестни причини. По едно време конят се връща с шейната, но Моторов го няма. Вместо това в шейната има вързан един замръзнал на кокал вълк. И оттам нататък става все по-странно и зловещо.

lyubohar
Цитиране
19 август 2025
Бахаров е един от малкото актьори, които не декламират, а говорят нормално - така, както говорят и в реалния живот. С нормални думи и звуци (дишане, прокашляне), което всяко човешко същество издава. Другият такъв е Александър Сано. Има и други, но са малко. Та само заради това ги харесвам и двамата и не понасям декламаторската театрална школа в киното и странните диалози, които сценаристите измислят, и които никога няма да чуеш на улицата.

Иначе като видя нов черно-бял филм (и то дебют на режисьора) общо взето ми е ясно каква претенциозност ме чака Може другото десетилетие да дам шанс на някой BG-филм.

The_Doctor46
Цитиране
19 август 2025
Българските актьори стоят несериозно на екран и декламират,защото доколкото знам учат само театрално изкуство.Така поне съм чувал.Бахаров има опит зад граница и човека е един от наистина малкото български актьори можещи да участват в кино продукции.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
nightwarrior
Цитиране
19 август 2025
Някъде се е скъсала нишката. Като попадна на филм от едно време, често има актьори. Да говорът им стои малко странно, но това предполагам е от начина на говорене по онова време като цяло. Разликата в диалозите и най-вече начина на изговарянето е доста близък до да речем западните черно-бели филми. Колкото по-нови стават обаче, толкова по неестествено (театрално) се държат актьорите. Като прибавим и това, че сценаристи и режисьори се опитват да си наблъскат всичките идеи в един филм(щото друг я има я не) и става една комбинация, която не знам какви нерви трябва да имаш, че да я изгледаш, да не говорим харесаш.

Бях почвал преди време Под Прикритие, точно заради Бахаров и Сано, щото харесваме ги или не, наистина знаят как да се държат пред камерата естествено. Ама тоя дето го бяха избрали да играе Мартин беше скандален. През повечето време показваше емоция колкото терминатора, а като опиташе да покаже емоция, почваш да разбираш що е по-добре да не показва. Може да е много добър в театър(не съм го гледал) обаче за пред камера беше такова дърво, че сигурно всеки ден са пръскали сетовете да не ги налазят термити. И когато това ти е главният герой, нещата отиват много на зле.

lyubohar
Цитиране
19 август 2025
Е, Мартин беше май племенник на режисьора или нещо такова, в България сме все пак И да, основно заради него не беше гледаем.
God
Цитиране
19 август 2025
Мартин не е главният герой в сериала, а Джаро, Иво, Куката. И Попов. Най-добрият наш сериал, да видим новия сезон дали ще го докарат на същото ниво.
Иначе Дидата беше твърде депресиращ, макар и добре изигран. Чалгата е по-лек, допадат ми филми, които не искат да се правят на велики.
Rostik79
Цитиране
19 август 2025
Така и един епизод не съм гледал на Под Прикритие.
Достатъчно се появяват Бойко и Пеевски, че и други мутри да гледам.

Иначе бих загледал някой български сериал (който да не е за мутри и мафиоти), но май няма читави. Хвалеха ми един за едни лозя и винарни, но ми се струва твърде женски. Имаше и един криминален - Дяволското гърло ли беше или нещо подобно - майка ми го гледаше и вика много добър бил, ама не знам ...

Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.