Впрочем анимационната антология за Хищника, която преди два-три месеца излезе беше много яка.
Гледах го и съм съгласен с всяка дума. Филмът е много стабилен и с много добра игра и диалог. Като подхванах българска вълна, (в МАКС има доста български филми) гледах и "Голата истина за група Жигули". Естествено съвсем различен тон - сладникава драма-комедия в американски стил, но играта пак беше на ниво. После попаднах на "Уроци по немски" с Юлиан Вергов - тук отновно се връщаме към източно-европейските смазващи депресии за екзистенциалната безизходица на гнусната действителност.
Загледах малко и Чалга, но той нещо не ме зариби.
Двама мъже (Финци и Сърчаджиев) обитават пристройка до изоставена огромна соц-хижа, където поддържат ферма за омари. Насред зима в близост закъсва снегоринът на други двама мъже, които търсят подслон и помощ в хижата - там има трактор, който да изтегли снегорина. Обаче само домакинът на базата - някой си Моторов може да го подкара, но той е излязъл рано сутринта към гората с шейна и кон по неизвестни причини. По едно време конят се връща с шейната, но Моторов го няма. Вместо това в шейната има вързан един замръзнал на кокал вълк. И оттам нататък става все по-странно и зловещо.
Иначе като видя нов черно-бял филм (и то дебют на режисьора) общо взето ми е ясно каква претенциозност ме чака Може другото десетилетие да дам шанс на някой BG-филм.
Бях почвал преди време Под Прикритие, точно заради Бахаров и Сано, щото харесваме ги или не, наистина знаят как да се държат пред камерата естествено. Ама тоя дето го бяха избрали да играе Мартин беше скандален. През повечето време показваше емоция колкото терминатора, а като опиташе да покаже емоция, почваш да разбираш що е по-добре да не показва. Може да е много добър в театър(не съм го гледал) обаче за пред камера беше такова дърво, че сигурно всеки ден са пръскали сетовете да не ги налазят термити. И когато това ти е главният герой, нещата отиват много на зле.
Иначе бих загледал някой български сериал (който да не е за мутри и мафиоти), но май няма читави. Хвалеха ми един за едни лозя и винарни, но ми се струва твърде женски. Имаше и един криминален - Дяволското гърло ли беше или нещо подобно - майка ми го гледаше и вика много добър бил, ама не знам ...