Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
281
...
287
>
bojosan
Цитиране
24 ноември 2025
Ето ви един филм за снайперисти в Тубата, китайски е и малко е "измислен" ама е интересничък и става да убиеш време.
Rostik79
Цитиране
26 ноември 2025
Rostik79 написа
Един полски слашър загледах наскоро, но нещо не го изгледах целия и забравих как се казва - беше за горски лагер, в който отиват младежи да се лекуват от зависимост от електронни устройства и някакъв мутант или нещо ги кормеше

Догледах го този - казва се Nobody Sleeps in the Woods Tonight. Нещо като полска версия е на Wrong Turn или Hills Have Eyes. Горе-долу става. Даже има и втора част.
Сега ще захвана един френски сериал по Нетфликс, уж хорър - казва се Marianne да го видим как е.

LethianDream
Цитиране
26 ноември 2025
Сега отворих да видя за този сериал Мариан, изглежда стабилен, може и да му хвърля едно око скоро.
Аз приключих втория сезон на Силоза (знам, доста време мина от премиерата на втори сезон) и съм доста доволен, силен финал. Не знам как върви сериала спрямо книгите (не съм ги чел, но съм на кантар да си взема трилогията), но ми се струва, че първите два сезона на сериала покриват едва първата книга. Освен това, чета в нета, че сериала се концентрира основно на персонажите и развитието им (вкл. добавяне на нови такива), докато в книгите се набляга основно на техническите неща в самия силоз, което явно ще е доста скучно. Май вече филмите са по-яки от книгите, не като едно време Смятайте колко е паднало нивото на писането в момента.
Отделно тези дни ще си продължа с Дери и Плурибус, излязоха нови епизоди
Rostik79
Цитиране
26 ноември 2025
LethianDream написа
Освен това, чета в нета, че сериала се концентрира основно на персонажите и развитието им (вкл. добавяне на нови такива), докато в книгите се набляга основно на техническите неща в самия силоз, което явно ще е доста скучно.

Точно пък развитието на персонажите на мен ми е скучно - часове диалози, флашбеци и сълзи. Харесвах като юноша Кларк/Азимов точно защото много подробно и напоително обясняваха технически детайли - как работят роботите, как работят двигателите на космическите кораби, описание на разни технологии и т.н...

bojosan
Цитиране
29 ноември 2025
Има един филм в Замундата вчера си го свалих Граница се казва, за една митничарка дето надушва кой е шверцер. Не че е нещо кой знае кво филма но е много по различен от всичко което съм гледал до сега. Имам в предвид че в последно време пусна ли филм и съм се излегнал, задължително заспивам и в последната година повече от 3/4 от филмите ги трия недогледани. На тоя обаче не заспах. Пак ви казвам - не е шедьовър някакъв за Оскар, или да те закове като Narcos или Breacking bad, но мисля че си заслужаваше времето, човек да види нещо различно.
LethianDream
Цитиране
01 декември 2025
Този ли?

https://www.imdb.com/title/tt5501104/?ref_=nv_sr_srsg_2_tt_8_nm_0_in_0_q_border

bojosan
Цитиране
02 декември 2025
LethianDream написа
https://www.imdb.com/title/tt5501104/?ref_=nv_sr_srsg_2_tt_8_nm_0_in_0_q_border

Да, същия. Сега съм свалил от Замундата още два филма на ужасите, единия horor in high desert е като малко като Блеър Уитч, ама не е чак толкова страшен и интересен, слабичък е довечера ще гледам втората част да видя каква е.
Rostik79
Цитиране
03 декември 2025
Изгледах най-сетне Crimes of the Future на Дейвид Кроненберг с Виго Мортенсен и Леа Сиду. Класически Кроненберг с фетиша му към насекомоподобни био-механизми и идеи за трансхуманизъм и еволюционен хорър. Бонус: Леа Сиду по голи цицки
LethianDream
Цитиране
03 декември 2025
Леа я обожавам, обаче предполагам, че циците й са малки, но за сметка на това дребни
Rostik79
Цитиране
03 декември 2025
Всъщност са съвсем прилични.

Впрочем знаех, че Кроненберг и Виго Мортенсен са станали някакви другарчета през годините - в четири негови филма играе Виго, а самият Виго пък има собствен филм (режисьор и сценарист), за който не знаех - казва се Falling (2020), в който малка роля има и Кроненберг.
Това, което не знаех е, че през почти цялото си кино-творчество Кроненберг работи само с един композитор и това е Howard Shore - същият, който прави култовата музика за Властелина на пръстените.

Mitko6000
Цитиране
03 декември 2025
LethianDream написа
Леа я обожавам, обаче предполагам, че циците й са малки, но за сметка на това дребни

Както казва един популярен БГ стриймър: "Няма лоши цици! Има малки цици, но малките цици, не са лоши цици."

Rostik79
Цитиране
08 декември 2025
Попълних още един пропуск на филм, който се води от добрите хоръри - Midsommar (2019). Обаче ... нещо не останах доволен. Изтеглих режисьорската версия, която е близо 3 часа и в голяма част от времето е някаква тъпотия. Последните 20-тина минути е интересното и иначе има як и депресиращ финал, но като цяло бих препоръчал кино-версията. Освен това филмът не е страшен, по-скоро е потискащ и с много WTF! моменти, но и с добра психология и игра на Флорънс Пю.
Гледах на същия режисьор и Hereditary (2018) на същия режисьор. Той ми хареса повече, макар, че финалът беше много претупан.
LethianDream
Цитиране
08 декември 2025
Изключителен е Midsommar (аз съм гледал кино версията, която беше около 2 часа), с тоя филм истински обикнах Флорънс Пю (която след това също направи супер яки роли).

Много по-интересен ми беше от Hereditary, който ще запомня само със (СПОЙЛЕР) една отсечена глава.

BundyBari
Цитиране
08 декември 2025
Ще е интересно да направим и една форумна анкета за "Любим филм за 2025 год.", така ще си дадем взаимно идеи за нови яки филми, които сме пропуснали. Само, че аз награди няма да ви давам, че не съм толкова ларж...
dzhiny
Цитиране
09 декември 2025
Вече толкова рядко излизат качествени хамерикански филми, които може да наречем КИНО. Я излезе 1 на година, я не. Докато Европейските в тва отношение са доста по на ниво и сe прави Кино, ескпериментира се и се залита в много некомерсиални посоки.
Все пак тазгодишният хамерсикански "One Battle After Another", беше доста на ниво и различен за мен, дори на моменти странен .
"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
<
1
...
281
...
287
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.