Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
280
...
287
>
lyubohar
Цитиране
19 ноември 2025
Не гледате ли Plaribus? Доста добра дистопия
dzhiny
Цитиране
19 ноември 2025
Тва като жанр, нещо като Severance ли е?

Аз сега гледам Друговремец. Никак не е лошо сериалчето, въпреки че бях предубеден заради романтиките...

"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
LethianDream
Цитиране
19 ноември 2025
lyubohar написа
Не гледате ли Plaribus? Доста добра дистопия

Днес приключвам другите два епизода на Дери-то и се мятам на Пларибус, чета страхотни отзиви и като фен на дистопиите, съм сигурен, че ще ми хареса.

lyubohar
Цитиране
19 ноември 2025
Има някакви допирни точки със Severence, но за мен оригиналната идея е развита доста по-добре отколкото в Severence, където честно казано през повечето време изглежда никой не знае накъде искат да отиде.

Освен това е доста по-забавно и не толкова мрачно - има як хумор и на практика е по-философски (Severance също уж е, но за мен нещо не му се получава).

Rostik79
Цитиране
19 ноември 2025
Първият сезон на Северанс страшно ми хареса и завърши с може би един от най-яките клифхенгери, които съм виждал от времето на Prison Break насам.
Вторият обаче нещо не съм го гледал още. Чух противоречиви отзиви, че отстъпва малко и именно това, че май затъва в собствената си история.
dzhiny
Цитиране
19 ноември 2025
Добър е и втори... и аз ги слушах тия отзиви, ама не останах разочарован. По-скоро разчитай на на себе си за оценка по тия въпроси.
lyubohar
Цитиране
19 ноември 2025
Е то как да разчиташ на себе си - като го изгледаш, за да имаш мнение, вече може да си си изгубил времето Аз бях доста разочарован от втория сезон...
dzhiny
Цитиране
20 ноември 2025
Е то по тая логика и за игрите, ако слушаш кой разочарован от тая и оная, няма смисъл да си губиш времето а току виж се окаже твоя любима.
lyubohar
Цитиране
20 ноември 2025
Е, на играта можеш да добиеш представа сравнително бързо. С такъв бавен и неориентиран сериал като Severance като нищо ще минеш целия сезон докато разбереш харесва ли ти или не
LethianDream
Цитиране
24 ноември 2025
Pluribus е страхотен, нямам думи! Много благодаря на Любо за препоръката!
lyubohar
Цитиране
24 ноември 2025
Ти да видиш
Rostik79
Цитиране
24 ноември 2025
Изгледах новия Conjuring Last Rites (2025) - нещо не останах доволен. Не успя да ме изплаши. Почти изцяло залагат на това да се появи внезапно някакво озъбено лице и това е. То не, че не е стандарт за тези филми, но тук ми се стори всичко прекалено изкуствено и предвидимо дори повече от обичайното за жанра. През целия филм експлоатират един изтъркан мотив - напрежението се покачва, музиката нагнетява и изведнъж пускат осветлението и се оказва, че няма демон, всичко уж е спокойно и след 1 секунда се появява jump-scare-ът. Ей такива фалшиви неща.
А, и също така - в началото на филма обявяват, че това е случаят, който е "счупил" семейство Уорън и са спрели след него с разследванията, но така и не усетих във филма да е нещо по-страшно от предните филми. Даже бих казал, че беше някакъв доста жалък демон.
Може би от Sinister (2012) насам не съм гледал хорър, който истински да ме смрази.
LethianDream
Цитиране
24 ноември 2025
Ми щото не гледаш хорърите на правилното място

Отиваш на изток и се променят нещата, там няма слаб хорър, всичките японски хоръри със средни оценки в нета са буквално смразяващи. А тези с високите оценки.. там положението е още по-зле

Чакай да препоръчам 4-5 крайъгълни хорър камъка, излезли след 2012 година:

1/ Killer Toon (2013)
2/ As The Gods Will (2014)
3/ The Silenced (2015)
4/ The Wailing (2016)

Иначе преди това също има много и все велики, като почнеш от Audition (1999), минеш през А Tale of Two Sisters (2003) и Shutter (2004) и стигнеш до Cello (2005)..

Rostik79
Цитиране
24 ноември 2025
Гледал съм от тези The Wailing (даже е корейски, ако не се лъжа), също и Shutter (който не беше ли филипински).

Ами лошото е, че спрях пиратстването и разчитам само на стрийминг платформите, а там е предимно само мейнстрийм. Може би в Нетфликс и Амазон има малко по-интересни хоръри, включително азиатски. Един полски слашър загледах наскоро, но нещо не го изгледах целия и забравих как се казва - беше за горски лагер, в който отиват младежи да се лекуват от зависимост от електронни устройства и някакъв мутант или нещо ги кормеше

LethianDream
Цитиране
24 ноември 2025
За филмите няма как да спрем пиратството, най-хубавите филми ги няма в стрийминг платформите. Забравяш всички тези неща, правиш си профил в рутракер и се "раждаш".

(СПОЙЛЕР) Финалната сцена на Shutter редовно си я гледам, няма толкова яко нещо в киното, даже сме се шегували с приятели, че като си мерим килограмите, може да не сме сами Сцената е изключителна, за мен дори само затова е абсолютен шедьовър. Бях гледал щатския римейк на филма, ми той беше толкова слаб и безличен, нищо общо с емоция като оригинала (тайландския).

<
1
...
280
...
287
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.