Аз сега гледам Друговремец. Никак не е лошо сериалчето, въпреки че бях предубеден заради романтиките...
Днес приключвам другите два епизода на Дери-то и се мятам на Пларибус, чета страхотни отзиви и като фен на дистопиите, съм сигурен, че ще ми хареса.
Освен това е доста по-забавно и не толкова мрачно - има як хумор и на практика е по-философски (Severance също уж е, но за мен нещо не му се получава).
Отиваш на изток и се променят нещата, там няма слаб хорър, всичките японски хоръри със средни оценки в нета са буквално смразяващи. А тези с високите оценки.. там положението е още по-зле
Чакай да препоръчам 4-5 крайъгълни хорър камъка, излезли след 2012 година:
1/ Killer Toon (2013)
2/ As The Gods Will (2014)
3/ The Silenced (2015)
4/ The Wailing (2016)
Иначе преди това също има много и все велики, като почнеш от Audition (1999), минеш през А Tale of Two Sisters (2003) и Shutter (2004) и стигнеш до Cello (2005)..
Ами лошото е, че спрях пиратстването и разчитам само на стрийминг платформите, а там е предимно само мейнстрийм. Може би в Нетфликс и Амазон има малко по-интересни хоръри, включително азиатски. Един полски слашър загледах наскоро, но нещо не го изгледах целия и забравих как се казва - беше за горски лагер, в който отиват младежи да се лекуват от зависимост от електронни устройства и някакъв мутант или нещо ги кормеше
(СПОЙЛЕР) Финалната сцена на Shutter редовно си я гледам, няма толкова яко нещо в киното, даже сме се шегували с приятели, че като си мерим килограмите, може да не сме сами
Сцената е изключителна, за мен дори само затова е абсолютен шедьовър. Бях гледал щатския римейк на филма, ми той беше толкова слаб и безличен, нищо общо с емоция като оригинала (тайландския).