Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
LethianDream
Цитиране
22 януари 2026
Минаха златните времена на Байдън и Камала за черните, Sinners ще бъде като Purple Rain едно време- много номинации без награда.

Доста предвидими награди тази година - Клои Жао ще вземе за режисьор за Хамнет, Джеси Бъкли за главна женска роля пак там, Шаламето за главна мъжка роля.. скукичка като цяло.

Сега си говорихме с един художник как невероятна яка и идейна анимация като Амели ще бъде пратена на кофата за сметка на Kpop Demon hunters или Zootopia 2..

Както каза Любо, това е основния смисъл на Оскарите- да си намериш някой готин филм от номинациите.

lyubohar
Цитиране
24 януари 2026
В тази връзка изгледах и Sirat - един от номинираните за чуждестранно кино. Най-добрият филм за годината за мен, много силен. Води се "трилър", аз бих го нарекъл почти хорър, но със сигурност е един от най-напрегнатите филми, които въобще съм гледал. И да, в Мароко няма да стъпя
Rostik79
Цитиране
26 януари 2026
Отразих едно странно филмче - TUSK (2014). Води се body-horror, dark-comedy и някаква форма на абсурдизъм.Някакъв изперкал отвлича хора и хирургически ги "превръща" в моржове като им ампутира крайници, съшива ги и т.н. и накрая им бодва бивни в черепа. Не казвам, че е спойлер, защото то си личи от заглавието, плаката, а трейлъра разказва почти всичко. Само дето реквизитът беше много нискобюджетен и някак си изглеждаше нелепо. Още по-странното е участието на Джони Деп и то почти неузнаваем.

Впрочем имало нова екранизация по Silent Hill, за която абсолютно случайно разбрах. Първият филм с Шон Бийн не беше тотално зле.

LethianDream
Цитиране
27 януари 2026
Гледах снощи One Battle After Another, събудих се по нощите и викам, айде да отразя една от основните номинации на Оскарите. Много съм раздвоен- от една страна всичко беше страхотно- най-вече като изпълнение на главните роли от Ди Каприо, дел Торо и Пен, от друга страна- сякаш нещо му липсва, за да бъде шедьовър. Създава храна за размисъл, без никакво съмнение- особено за сегрегираната и разделена Америка в момента. Сюжетът не бих казал, че е нещо особено вълнуващо и изненадващо, обичайна история, изпълнението обаче е доста добро. За такива филми ме е яд, че още малко им е нужно, за да бъдат вечни шедьоври. (СПОЙЛЕРИ) Примерно финалната сцена можеше да е в някаква гадна мъгла и малката да пречука Ди Каприо, който не помнеше паролата, тогава щеше да бъде шедьовър филма. Но не би, трябва да има сравнителен хепиенд, за да има номинации за Оскар. Много повече заслужава Оскар номинация за поддържаща роля в моите очи Чейс Инфинити (щерката), а не майката Теана Тейлър, но така са решили старчетата Като цяло много добър филм, но ме е яд, че можеше да бъде невероятен, имаше потенциала.. Ди Каприо железен, имам чувството, че в този момент от своята кариера сигурно ще изиграе перфектно и лайно.. Голям! Както и Бенисио дел Торо, двамата бяха супер! Шон Пен- там имам леки забележки, щом нямах желание лично да го удуша, значи не е изиграл лошия герой както е трябвало
Лична оценка - 7.5/10
lyubohar
Цитиране
27 януари 2026
LethianDream написа
Примерно финалната сцена можеше да е в някаква гадна мъгла и малката да пречука Ди Каприо, който не помнеше паролата, тогава щеше да бъде шедьовър филма.

Ако ти се гледа нещо в тоя дух, гледай Sirat (и той е от номинираните, но за чуждестранно кино).
Rostik79
Цитиране
27 януари 2026
Много ли е гаден този Сират, Любо? От тези, дето да намразиш цялото човечество като го изгледаш ли е?
LethianDream
Цитиране
27 януари 2026
То не е да е гаден или не филма.. светът и най-вече хората са гадни, те го обитават. И филмите са отражение на това обикновено.
Още днес ще си пусна Сират, мерси, Любо. Също смятам да гледам и Сентиментал Велю
Сират къде го гледа, Любо? Дават ли го в някоя от платформите - HBO, Нетфликс, Дисни?

P.S. Видях, в Нетфликс го има

Rostik79
Цитиране
27 януари 2026
Именно - затова избягвам филми, които допълнително ми показват колко гадни са хората, което вече знам. Но ще го гледам и аз СИРАТ.
LethianDream
Цитиране
27 януари 2026
Точно това ми липсва на мен в Битка след битка- чистата човешка емоция, която е най-силна при трагедия. Но да, понякога човек има нужда да гледа нещо позитивно, а не филми, които да го напрягат. Пусни си Комиците
Аз скоро смятам да си направя една панорама на Антоан Фукуа, всичките му филми от-до - като почна от Резервни Убийци и стигна до трите части на Закрилникът... Много, много велик режисьор!
На Southpaw винаги рева като заклан... Тренировъчния ден го знам наизуст, особено финалната сцена, която ще си пусна отново в този момент
Между другото, откривам с течение на времето, че не всички са психопати-киномани като мен и ми е някакво странно... Една мацка от Джен Зи поколението вече един месец я навивам да гледа Жега и я подигравам, тя чак в един момент се обиди и почна да ме отбягва... Не мога да си представя, че има хора, които не са гледали Жега
Rostik79
Цитиране
27 януари 2026
Гледам марвелски филми в такива случаи
lyubohar
Цитиране
27 януари 2026
Сират си го свалих от торентите, нямаше го по стрийминг платформите. Филмът е по-скоро шокиращ от средата нататък, все едно гледаш друг жанр изведнъж, тотално забива в неочаквана "WTF?" посока. Мен адски много ме кефят такива филми, не бих казал, че е гаден (макар че го разказах на жена ми и тя ме обяви за луд да гледам "такива филми"). Но е много напрегнат и изненадващ. Много напомня на един ирански филм, The Seed of the Sacred Fig, който започва като политически трилър, минава през семейна драма и завършва откровен хорър. Страхотен филм също.

Sentimental value също е хубав, но той е много спокоен и там се набляга на диалози, психология и актьорска игра.

Rostik79
Цитиране
27 януари 2026
Впрочем някой гледа ли новия Naked Gun с Лиам Нийсен? Липсва ми този тип простотии като старите Naked Gun, HotShots, даже първите Scary Movie бяха яки. Силно скептичен съм аз, че ще има и 10% от тотално непрощаващия и политически некоректен хумор на старите пародии.
The_Doctor46
Цитиране
27 януари 2026
Лесли Нилсен никой не може да го замени.Не смятам,че Лиъм Нийсън е подходящ за комедийна роля.Принципно много го харесвам като актьор,но някак не мога да си го представя като комедиен такъв.Не съм гледал филма,но пародийния жанр става все по-зле.Нищо общо вече с Голия пищов,Смотаняци и тн. та не очаквам да е силен.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
nightwarrior
Цитиране
27 януари 2026
Добър е новият гол пищов. Лиъм Нийсън се справя много добре в ролята на сина на героя на Лесли. То и Лесли не са го смятали за подходящ за комедии. Преди участието му в Airplane (където вече е 50 годишен), няма комедийна роля. Само драми и кримки. Той даже в едно интервю обясняваше, че подхожда към комедийните роли по абсолютно същия начин както към драматичните и според него този абсурден дисонанс е това, което го прави толкова смешен. Лиъм не е Лесли, но филма си беше класическа абсурдна комедия и бих я гледал отново, подобно на оригиналните голи пищови.
lyubohar
Цитиране
27 януари 2026
По скоро Лесли не е Лиъм. Лиъм е много, много по-голям и успешен актьор. Но може би имаш предвид конкретно за Naked Gun, за което съм съгласен - не е съвсем същото. Иначе филмът беше забавен наистина, ако бяхме на 12 години щяхме да се размазваме като на оригиналните
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.