Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
nightwarrior
Цитиране
27 януари 2026
Да, да, това имах предвид. Но пак се получава традиционно не комедиен актьор да играе доста абсурден персонаж, та затова ги сравнявам конкретно за типа филм. Пак казвам Лиъм си се справя добре и оставя впечатление, че се забавлява с ролята.
LethianDream
Цитиране
28 януари 2026
За Сират излъгах, че го има в Нетфликс Вчера тръгнах да го търся и.. греда

Оказа се, че имало Sairat на платформата.

Не били компоти, а компютри

Да живее пиратството, има го филмчето в рутракера

lyubohar
Цитиране
28 януари 2026
Има го по торентите. Аз ползвам Emby на телевизора и все едно е Нетфликс Сваляш торентите, казваш къде живеят в локалната мрежа и emby-то си ги хваща, сваля им субтитри, плакати, информация - всичко - и ти ги показва като в Netflix.
Rostik79
Цитиране
29 януари 2026
Изгледах новия Naked Gun ... имаше два-три момента, в които се засмях, като под "засмях" имам предвид, че издишах през носа си въздух малко по-силно. Лиам Нийсън наистина може да е с несравнимо с по-големи успехи от Лесли Нилсен, но специално в тази роля не се справя. Твърде много се мъчи "да играе истински". Памела Андерсън също май не беше добра идея за този филм.

Пуснах си и Сират, но трябваше да си лягам. Не, че ме приспа филмът, даже обещава интересно да става, но стана късно вече.

Впрочем бил съм два пъти на такова техно парти - от тези номадските като във филма - и е суперяко изживяване. Същите камиони, каравани и пикапи, същите хипарски одежди, прически и татуси, сцените със стени от тонколони и танцуващи в транс хора (сред които бях и аз Беше на черноморието из някакви поляни, полулегално, естествено нямаше нито едно име на диджей като на "нормалните" технопартита като Технополис. Получих само координати по един мейл и така го намерихме мястото. И те там са затворени групи на кланове. Преобладават хора от ценрална Европа - поляци, чехи, словаци, но и доста австрийци, германци, италианци, португалци. Там, където бях обаче, беше доста по-мащабно от филма - беше като някакво панаирно градче или като пътуващ катун. Превозните средства образуваха все едно алеи и помежду тях палатки, спални чували, огнища... Стоят седмица някъде, после вдигат катуна и заминават я към Румъния, я към Гърция, Хърватска ... Интересен живот карат тези хора.

Rostik79
Цитиране
30 януари 2026
Та изгледах Sirat и наистина мога да кажа WTF! Доста як филм, макар че да си призная, не разбрах "поуката от филма". Действително сменя жанрове сигурно на три пъти и накрая гледаш тъпо като се въртят надписите.
lyubohar
Цитиране
30 януари 2026
Кога ще ходим в Мароко? Между другото прочети в интернет за "проблема", който срещат към края на филма. Като разбереш, че е 100% истина, е още по-въздействащо. Може би това е някаква "поука"; но е много яко, че генерално няма такава. Просто някаква история и толкова, няма нужда всеки филм да ми казва как трябва да се чувствам и какво трябва да мисля по някаква тема.
Rostik79
Цитиране
30 януари 2026
И аз най-после стигнах до извода, че не е задължително да има някакви послания, внушения и т.н... Понякога киното и изобщо изкуството е просто споделяне, а ти може да си мислиш каквото си искаш ...
Да, четох за филма - освен чичката-татко, останалите са действително точно каквито изглеждат - битници, улични артисти, маргинали ... изобщо не са актьори и играят във филма с реалните си имена или прякори. Въпреки това изглеждат напълно адекватно и правдоподобно - няма театралничене, няма преиграване, всичко се получава естествено. Може би защото реално играят себе си.
lyubohar
Цитиране
30 януари 2026
Аз за тях не съм чел, но наистина не ми приличаха на актьори и сега разбирам защо. Но четох за това, което се случи в последните няколко сцени. Нарочно пиша неясно, за да не спойлвам, но всичко е истина и наистина е така в Мароко. Но да не спойлваме на Летиан ако реши да го гледа, че те тези неща обръщат филма и ако ги знаеш няма да е същото
LethianDream
Цитиране
30 януари 2026
Мълчете си, свален е Сират-а и ме чака, този уикенд се надявам да остане време и да го видя

Битка след Битка почна много сериозно да ми "влиза" под кожата и както първоначално го почнах с 7.2, за една седмица мислене ще му вдигна оценката поне до осмица. Голям филм! Щом го мисля през някакви периоди, значи е адски добър и някакси с времето го оценяваш. Странно е, поне за мен, обикновено изрязвам много високи оценки при самото гледане и след време като се върна към класацията си, се чудя как съм дал такава оценка и буквално нищо не помня от филма. Е, тук е обратното- мислех, че буквално съм си загубил времето по време на самото гледане и после все повече става "мой" тип филм. Даже ми се догледа отново. А щом ми се гледа отново, значи филмът е сред много силните.
Сега един колега вика- "ама аз го пуснах, това е пълна чикия как черната надърви войника, загасих го на 10-тата минута".. Викам му, братле, това е само прелюдията, гледай нататък и тогава преценяй"...

igra4
Цитиране
31 януари 2026
Значи, изгледах From, Silo, Wayward Pines и сега ще почвам Dark. Ако има някои подобни сериали Летиан може да спомене защото ги разбира.
Такива сериалчета като игра на тронове, уичър, викингс не гледам и мразя, те са за децата.
LethianDream
Цитиране
02 февруари 2026
From и Silo са изключително силни, Дарк е велик, помня, че бях Уау, като го гледах преди десетина години.

След Дарк задължително гледай първия и единствен сезон на 1899, той е създаден от същите хора...

Wayward Pines не съм го гледал, хубаво ми напомни да го прегледам, като мога

Гледах Сират и след хайпа на Любо очаквах едва ли не шедьовър, в който старчето и хлапето ще бъдат измъчвани, мачкани и третирани, но сюжетът се завъртя в съвсем друга посока. Разочарован съм- бавен, скучен, на моменти откровено тъп. Хубав туист от средата нататък, но това не може да го спаси като филм в моите очи. Давам му оценка 5.5/10. А поуката от филма е ясна- ако ти е писано да умреш, няма нещо, което да те предпази от това. Ако не, продължаваш напред

igra4
Цитиране
02 февруари 2026
Дарк изгледах 7 епизода, засега той е най-добрия от всички. На wayward може да изгледаш и само първи сезон, с него се затваря историята, той е писан по романи, втори сезон е за феновете, изгледах го и ми хареса.
1889 ми го препоръча чатгпг, ще го гледам.
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.