Оказа се, че имало Sairat на платформата.
Не били компоти, а компютри
Да живее пиратството, има го филмчето в рутракера
Пуснах си и Сират, но трябваше да си лягам. Не, че ме приспа филмът, даже обещава интересно да става, но стана късно вече.
Впрочем бил съм два пъти на такова техно парти - от тези номадските като във филма - и е суперяко изживяване. Същите камиони, каравани и пикапи, същите хипарски одежди, прически и татуси, сцените със стени от тонколони и танцуващи в транс хора (сред които бях и аз
Беше на черноморието из някакви поляни, полулегално, естествено нямаше нито едно име на диджей като на "нормалните" технопартита като Технополис. Получих само координати по един мейл и така го намерихме мястото. И те там са затворени групи на кланове. Преобладават хора от ценрална Европа - поляци, чехи, словаци, но и доста австрийци, германци, италианци, португалци. Там, където бях обаче, беше доста по-мащабно от филма - беше като някакво панаирно градче или като пътуващ катун. Превозните средства образуваха все едно алеи и помежду тях палатки, спални чували, огнища... Стоят седмица някъде, после вдигат катуна и заминават я към Румъния, я към Гърция, Хърватска ... Интересен живот карат тези хора.
Битка след Битка почна много сериозно да ми "влиза" под кожата и както първоначално го почнах с 7.2, за една седмица мислене ще му вдигна оценката поне до осмица. Голям филм! Щом го мисля през някакви периоди, значи е адски добър и някакси с времето го оценяваш. Странно е, поне за мен, обикновено изрязвам много високи оценки при самото гледане и след време като се върна към класацията си, се чудя как съм дал такава оценка и буквално нищо не помня от филма. Е, тук е обратното- мислех, че буквално съм си загубил времето по време на самото гледане и после все повече става "мой" тип филм. Даже ми се догледа отново. А щом ми се гледа отново, значи филмът е сред много силните.
Сега един колега вика- "ама аз го пуснах, това е пълна чикия как черната надърви войника, загасих го на 10-тата минута".. Викам му, братле, това е само прелюдията, гледай нататък и тогава преценяй"...
След Дарк задължително гледай първия и единствен сезон на 1899, той е създаден от същите хора...
Wayward Pines не съм го гледал, хубаво ми напомни да го прегледам, като мога
Гледах Сират и след хайпа на Любо очаквах едва ли не шедьовър, в който старчето и хлапето ще бъдат измъчвани, мачкани и третирани, но сюжетът се завъртя в съвсем друга посока. Разочарован съм- бавен, скучен, на моменти откровено тъп. Хубав туист от средата нататък, но това не може да го спаси като филм в моите очи. Давам му оценка 5.5/10. А поуката от филма е ясна- ако ти е писано да умреш, няма нещо, което да те предпази от това. Ако не, продължаваш напред