Чак болка не съм изпитвал, но наистина на моменти го бяха пресилили, там дето циклопа крещеше не знам как не ми се спука екрана на телефона ![]()
Относно шума, гледах Одисея на Аймакс и на нормално кино. Въпреки че Нолан каза, че филмът е правен за Аймакс, много повече ми хареса без излишния шум
Някакси го усетих по-личен и по-нежен като филм. Това коментирахме и с една русенка, също фенка на Нолан, която го гледа два пъти (на Аймакс и нормално). Например, след като е ослепен циклопа, като почва да се моли на баща си Посейдон, направо се усещаше болката му (на нормално кино) и целият потреперваш...
Отделно, на великата сцена със сирените, като нашият е завързан за палубата, на нормално кино буквално ревах със сълзи, докато на Аймакс нищо подобно не ми случи. Третият път ще го гледам пак на нормално кино, емоционално ме срива тая сцена
Затова казвам, че тоя филм е велик. Само Нолан от съвременните режисьори има таланта да те накара да се изревеш на някоя сцена. Това никога не може да ми случи при другите "големи" модерни режисьори. Просто успява това копеле да напипа нежните струни на душата ти. И си викам преди филма, а то няма как, това е тъп гръцки екшън адвенчър... и бам, не се усещаш кога си триеш бузите. ВЕЛИКАН!
"Eurylochus: What was the song of the sirens like?
Odysseus: All the things you wanted to be and then all the things you wished you never wished for. It was a delicious itch you want to scratch but you find it under the skin and can't reach it. So the delicious itch becomes unbearable. It told you what you most want is what you most can't have and that the most you can't have is what you already had and lost."
<3
На Интерстелар силно се разчувствам в сцените с Купър и дъщеря му, защото и аз имам дъщеря и се представям на мястото на Купър и тогава яко ме хваща за гърлото Нолан, но в Одисеята не го усетих това.
Иначе да, аз циклопът ако нямаше субтитри нямаше изобщо да го разбера какво говори. Само някакъв шум и бучене. Този звук на IMAX нещо е сбъркан.
П.п.
Мисля. че това беше клипчето
Какво ще рече не са с такова качество? IMAX нали е стандарт? Или го покриваш и си IMAX или си "нормално" кино. Аз поне така си мисля, че е положението.
Малко по-сложно става, понеже има и различни видове IMAX, в зависимост от размера на залата. Има и малки IMAX салони, има и различни видове прожектори за IMAX филми. Съответно са с отделни параметри, но пак трябва да са еднакви за подобни зали или поне близки.
Което само доказва, че Патинсън много добре си е свършил работата. Аз отдавна му станах фен и трябва да му загледам и останалите филми. Има някакви нискобюджетни трилърчета, които сигурно ще са добри.
Денят на истината не струва - дори не го догледах, което много рядко ми се случва.
Между другото, забелязвам напоследък, че ми се връща хъса за кино. Вкъщи не ми допада особено да гледам, докато на кинце си е друго, има абсолютно потапяне/имерсия и дори мега тъпи филми като Бордърлендс са ме кефили.
Вкъщи спреш, станеш, ядеш, сереш и накрая си забравил за какво става дума