Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
299
...
302
>
nightwarrior
Цитиране
10 август 2026
Взехме да одъртяваме и шумът ни досажда

Чак болка не съм изпитвал, но наистина на моменти го бяха пресилили, там дето циклопа крещеше не знам как не ми се спука екрана на телефона

lyubohar
Цитиране
10 август 2026
Rostik79 написа
Знам, бре, Любо, нали затова го давам като пример и с намигване
Тази роля влиза във всички класации за "неподходящ каст" точно защото никой не го приема да е в това амплоа (отделно, че и самият филм съква яко както изглежда, ама нямам намерение да го гледам).

Ех, аз пък се надявах, че не си знаел - щеше да се получи наистина смешно
LethianDream
Цитиране
10 август 2026
Тоя филм с Джон Уейн да седна да го гледам значи, толкова щом го хвалите, че е като Oдисея

Относно шума, гледах Одисея на Аймакс и на нормално кино. Въпреки че Нолан каза, че филмът е правен за Аймакс, много повече ми хареса без излишния шум Някакси го усетих по-личен и по-нежен като филм. Това коментирахме и с една русенка, също фенка на Нолан, която го гледа два пъти (на Аймакс и нормално). Например, след като е ослепен циклопа, като почва да се моли на баща си Посейдон, направо се усещаше болката му (на нормално кино) и целият потреперваш...
Отделно, на великата сцена със сирените, като нашият е завързан за палубата, на нормално кино буквално ревах със сълзи, докато на Аймакс нищо подобно не ми случи. Третият път ще го гледам пак на нормално кино, емоционално ме срива тая сцена
Затова казвам, че тоя филм е велик. Само Нолан от съвременните режисьори има таланта да те накара да се изревеш на някоя сцена. Това никога не може да ми случи при другите "големи" модерни режисьори. Просто успява това копеле да напипа нежните струни на душата ти. И си викам преди филма, а то няма как, това е тъп гръцки екшън адвенчър... и бам, не се усещаш кога си триеш бузите. ВЕЛИКАН!

"Eurylochus: What was the song of the sirens like?
Odysseus: All the things you wanted to be and then all the things you wished you never wished for. It was a delicious itch you want to scratch but you find it under the skin and can't reach it. So the delicious itch becomes unbearable. It told you what you most want is what you most can't have and that the most you can't have is what you already had and lost."

<3

Rostik79
Цитиране
10 август 2026
LethianDream написа
Само Нолан от съвременните режисьори има таланта да те накара да се изревеш на някоя сцена.

На Интерстелар силно се разчувствам в сцените с Купър и дъщеря му, защото и аз имам дъщеря и се представям на мястото на Купър и тогава яко ме хваща за гърлото Нолан, но в Одисеята не го усетих това.

Иначе да, аз циклопът ако нямаше субтитри нямаше изобщо да го разбера какво говори. Само някакъв шум и бучене. Този звук на IMAX нещо е сбъркан.

morgoth_srs
Цитиране
10 август 2026
Бях гледал едно клипче за Нолан - той миксира звука като за зала с много високо качество на звука и отказва да прави даунмиксове. И понеже нашите зали не са такива с високо качество, явно правят компресии на динамичния обхват къде добре къде зле. А при стрийминг услугите, дори за native speaker-ите им е трудно да разбират говора в неговите филми, без субтитри .

П.п.
Мисля. че това беше клипчето

Rostik79
Цитиране
10 август 2026
morgoth_srs написа
И понеже нашите зали не са такива с високо качество, явно правят компресии на динамичния обхват къде добре къде зле.

Какво ще рече не са с такова качество? IMAX нали е стандарт? Или го покриваш и си IMAX или си "нормално" кино. Аз поне така си мисля, че е положението.

morgoth_srs
Цитиране
10 август 2026
На нашата зала само екранът е IMAX. С хубав звук беше тази в Арена Младост. Иначе мисля, че са подобрили звука - преди години гледах Assassin's Creed там и при малко по-силни ниски почваше да се чува тракане от резонанси.
Rostik79
Цитиране
10 август 2026
Ок, сега почетох малко - за да си IMAX сертифициран, сключваш договор с IMAX, те ти дават какви спецификации да покриваш, размер на екран, извивка, цвят, ъгли на виждане, прожектори, включително и параметри за звука ... всичко. Идват и техници от IMAX, които калибрират нещата по страндарти. Няма как да си IMAX, без и звук, и картина да отговарят на съответните параметри. Ако не си, значи си нарушаваш договора и IMAX ще ти отнемат правото да ползваш логото.

Малко по-сложно става, понеже има и различни видове IMAX, в зависимост от размера на залата. Има и малки IMAX салони, има и различни видове прожектори за IMAX филми. Съответно са с отделни параметри, но пак трябва да са еднакви за подобни зали или поне близки.

morgoth_srs
Цитиране
10 август 2026
Залата в София е 2006 г. Кой знае колко стандарти са се сменили оттогава. Но и аз съм предубен - фен съм на Dolby Atmos, а не на IMAX аудио формата.
igra4
Цитиране
13 август 2026
Как гледате за толкова кратко време един филм толкоз пъти 😅
Гледах го и аз днеска на Аймакс, хареса ми доста, мн добре играха всички. Накрая Одисей като му пъхна в устата жребия и го намушка, направо отнесе яко псувни тва гейче и се зарадвах че умря, като псе и мекотело. Притеснявах се да няма някакъв оспорван файт между двамата, ама мн добре си умря като насрана путчица, каквато и си е 😅
Скоро не бях гледал нещо други извън ужаси, трилър и биографични и ми хареса доста.
Щом на мен ми харесва и не съжелявах, това е гаранция за качество.
LethianDream
Цитиране
14 август 2026
Мисля през уикенда да потретя Одисеята и да изгледам най-накрая Денят на истината на Спилбърг, че отдавна му се точа
Rostik79
Цитиране
14 август 2026
igra4 написа
.... Накрая Одисей като му пъхна в устата жребия и го намушка, направо отнесе яко псувни тва гейче и се зарадвах че умря, като псе и мекотело. Притеснявах се да няма някакъв оспорван файт между двамата, ама мн добре си умря като насрана путчица, каквато и си е 😅....

Което само доказва, че Патинсън много добре си е свършил работата. Аз отдавна му станах фен и трябва да му загледам и останалите филми. Има някакви нискобюджетни трилърчета, които сигурно ще са добри.

lyubohar
Цитиране
14 август 2026
Патисън е мега-любим, играе и в Холивуд и в независими филми, които в повечето случаи на него се крепят.

Денят на истината не струва - дори не го догледах, което много рядко ми се случва.

LethianDream
Цитиране
14 август 2026
На теб ти нямам никакво доверие като хейтър на Нолан, така че заличката в Синема сити утре следобед ме чака.

Между другото, забелязвам напоследък, че ми се връща хъса за кино. Вкъщи не ми допада особено да гледам, докато на кинце си е друго, има абсолютно потапяне/имерсия и дори мега тъпи филми като Бордърлендс са ме кефили.

Вкъщи спреш, станеш, ядеш, сереш и накрая си забравил за какво става дума

lyubohar
Цитиране
14 август 2026
Мисля, че за Денят на истината е универсално мнение
<
1
...
299
...
302
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.