Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
298
...
302
>
LethianDream
Цитиране
03 август 2026
Ръкоплясках в залата втория път на Одисеята през уикенда.

Някакво джен зи от долните редове се изнерви и каза - "Тоя па!"
Напълно е права! Рано й още да оцени магнитуда на този шедьовър.

Вторият път влезе още по-добре, магичен филм. Скоро ще има трети, четвърти, пети и т.н. Това е филм-явление!

Музиката на Йорансон- изключителна! Този човек заслужава Оскар за саундтрак, ако не му дадат ще е равносилно на престъпление!

lyubohar
Цитиране
03 август 2026
Тоя па
Rostik79
Цитиране
07 август 2026
Гледах новия спиндерман - досега не бях прочел подобно мнение, но ми се струва, че този филм е много повече трибют към игрите на Инсомниак, отколкото да се усеща като част от MCU вселената. Същите хватки като от игрите и битки с множество противници по покриви на сградите в Ню Йорк, същото придвижване между небостъргачите, даже се появиха противници със същите палки с електричество и базуките. Някои движения на паяка направо си бяха 1:1 с комботата от игрите. Митко ако го гледа, ще знае за какво говоря.
Иначе филмът е ... да кажем малко над средното за MCU ниво от "епохата" след Endgame, което ще рече, че като цяло е зле 🙂
igra4
Цитиране
09 август 2026
Набързо превъртях трейлъра на Одисеята, нищо интересно. Като малък съм гледал Язон и аргонавтите или Златното руно дето търсеха, тоя нещо такова само че изкуствено.
Се тая щом се празнят милиони овце на тва, като аватар и ендгейм не е за мен.
igra4
Цитиране
09 август 2026
И аз ще ходя четвйртък да го гледам асасина одисеята, с абсолютно ниски очаквания, тъй че сиг ще ми хареса.
Rostik79
Цитиране
10 август 2026
Гледах и Одисейката на АЙМАКС (както Нолан го е замислил ) ... Абе нещо не споделям ентусиазма на Летиан. Може би от всички суперлативи за шедьовър, филм на десетилетието и т.н.. ми се вдигнаха много очакванията. Изкефи ме, разбира се, много ми хареса, но ми е далеч от шедьовър. Имаше много досадни и дълги сцени, които не ми "влязоха" изобщо. Не ме развълнува.
Едно от нещата, които ми попречиха да вляза във филма е самият каст. И нямам предвид прословутата "черна Елена". Тя даже си беше много як избор!
Обаче като видя Одисей и няма как да не си кажа "яяяя, това е Борн, от поредицата за Борн". Или коя да е друга от типичните му роли. Не можах да го приема за Одисей. Телемах - ами това е Спайдърменчето. Джон Бернтал като Менелай - това за мен си е The Punisher. Очаквах всеки момент да извади някоя картоматка и да почне да им прави хедшоти (още повече, че двамата с Том Холанд ги гледах 2 дена по-рано в Спайдър-Мен).
Задная има сериозен принос да сваля оценката на филма. Недоумявам как и защо я бутат за голяма звезда като е тотално дръвче и няма грам каризма за мен. А особено да играе богинята Атина.... CGI Атина от GoW игрите беше по-добра Атина

А Джон Легуизамо като се появи в началото уж като дядка, говорещ мъдрости с прегракнал старчески глас, едвам се сдържах да не се разсмея на глас в киното. Все едно гледам Страшен филм или някаква такава пародия. Мега неадекватен избор.
Самият Троянски кон - да ме извинява Нолан и вниманието му към детайла, но този кон изглеждаше като пластмасова отливка (каквато всъщност е).
Като добавим и тежкия американски английски, имерсията съвсем ми се чупи.

Робърт Патисън май беше най-добре на екран - мазен подлец и страхливец. Много му отиват такива роли, трябва повече да играе като злодей.

И явно никой в Холивуд не смее да каже на Нолан, че не го бива за екшън-сцени с битки и такива неща. Няма как да не го сравнявам с Троя и битките там - просто там баталната хореография е на съвсем друго ниво. Да си смени екипа, който прави хореографията на битките, ако има такъв изобщо.

Помрънках малко, но пак да кажа, че иначе като цяло ми хареса. За второ гледане на кино чак не, но като се появи по стриймингите, ще го гледам пак.

LethianDream
Цитиране
10 август 2026
Филмът е феноменален Тези дни ще го изпукам за трети път на кино. Доста от нещата, които каза Ростик са верни, но въпреки това филмът троши глави. Не съм отишъл да гледам баталии, това е Одисея, а не Илиада. Конят беше мега-як. За ролите- на тоя принцип дай да не гледаме Дюн Три, защото Зендая не става, Шаламето игра мазен малък педал в "Наричай ме с името си", а Флорънс Пю игра комунистка в Опенхаймер

ВЕЛИК ФИЛМ!

Rostik79
Цитиране
10 август 2026
Не е такъв принципът и знаеш какво имам предвид. Говоря за роли, с които тези актьори малко или много са станали популярни и известни и вече ги асоциираш с тях и в друго амплоа ти е трудно да ги възприемеш. Флорънс Пю, например не си казваш "ааа, това е дето игра в Опенхаймер".
Все едно Джон Уейн, който цял живот играе в уестърни и играе един и същ типаж, да изиграе Чингиз Хан в исторически епос
LethianDream
Цитиране
10 август 2026
Мат Деймън си има изградена кариера с множество РАЗЛИЧНИ роли, не играе един и същ персонаж като Джон Уейн.
Зендая е прекрасна, дори Том Холанд не ме издразни, както очаквах да ме издразни.

Иначе стилът на Нолан си е запазен, на моменти хванах директни препратки към стари негови филми- Пенелога като изригва срещу сина си - "ИСКАМ ОДИСЕЙ!". Много типичен за него похват- така изригна и Мърфи в Интерстелар към брат си в оная иконична сцена, дето му се изкряска

Току-що прочетох, че Одисея е станала най-касовия филм на Нолан, чакаме и поне 7 Оскара като Опенхаймер

Йорансон трябва да вземе Оскар за саундтрак!

Rostik79
Цитиране
10 август 2026
LethianDream написа
Йорансон трябва да вземе Оскар за саундтрак!

За това съм напълно съгласен! Уникален е!

The_Doctor46
Цитиране
10 август 2026
Опенхаймер беше един от най-скучните и претенциозни филми,които съм гледал,а те му надали оскари.Единственото хубаво беше играта на Мърфи.Ако и Одисеята е подобна,съм хард пас.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Rostik79
Цитиране
10 август 2026
Не е баш като скуката Опенхаймер, макар, че и тук си има няколко ненужно протяжни моменти, които ми бяха много досадни.
Тук поне има повече приключенски елемент.

Абе да ви питам, който е ходил на кино - от възрастта ли вече поне на АЙМАКС звукът ми идва болезнено силен? В смисъл физическа болка изпитвам в тъпанчетата.
Гледах и Спиндерманчето на кино, но не IMAX и нямах проблем там със звука, но на Одисеята ми дойде твърде много.

The_Doctor46
Цитиране
10 август 2026
В последните години забелязвам,че звука е супер силен.Не знам дали само така ми се струва или винаги си е бил такъв.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
lyubohar
Цитиране
10 август 2026
Rostik79 написа
Все едно Джон Уейн, който цял живот играе в уестърни и играе един и същ типаж, да изиграе Чингиз Хан в исторически епос ;\)

https://www.imdb.com/title/tt0049092/
Rostik79
Цитиране
10 август 2026
Знам, бре, Любо, нали затова го давам като пример и с намигване
Тази роля влиза във всички класации за "неподходящ каст" точно защото никой не го приема да е в това амплоа (отделно, че и самият филм съква яко както изглежда, ама нямам намерение да го гледам).
<
1
...
298
...
302
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.