Някакво джен зи от долните редове се изнерви и каза - "Тоя па!"
Напълно е права! Рано й още да оцени магнитуда на този шедьовър.
Вторият път влезе още по-добре, магичен филм. Скоро ще има трети, четвърти, пети и т.н. Това е филм-явление!
Музиката на Йорансон- изключителна! Този човек заслужава Оскар за саундтрак, ако не му дадат ще е равносилно на престъпление!
А Джон Легуизамо като се появи в началото уж като дядка, говорещ мъдрости с прегракнал старчески глас, едвам се сдържах да не се разсмея на глас в киното. Все едно гледам Страшен филм или някаква такава пародия. Мега неадекватен избор.
Самият Троянски кон - да ме извинява Нолан и вниманието му към детайла, но този кон изглеждаше като пластмасова отливка (каквато всъщност е).
Като добавим и тежкия американски английски, имерсията съвсем ми се чупи.
Робърт Патисън май беше най-добре на екран - мазен подлец и страхливец. Много му отиват такива роли, трябва повече да играе като злодей.
И явно никой в Холивуд не смее да каже на Нолан, че не го бива за екшън-сцени с битки и такива неща. Няма как да не го сравнявам с Троя и битките там - просто там баталната хореография е на съвсем друго ниво. Да си смени екипа, който прави хореографията на битките, ако има такъв изобщо.
Помрънках малко, но пак да кажа, че иначе като цяло ми хареса. За второ гледане на кино чак не, но като се появи по стриймингите, ще го гледам пак.
ВЕЛИК ФИЛМ!
Иначе стилът на Нолан си е запазен, на моменти хванах директни препратки към стари негови филми- Пенелога като изригва срещу сина си - "ИСКАМ ОДИСЕЙ!". Много типичен за него похват- така изригна и Мърфи в Интерстелар към брат си в оная иконична сцена, дето му се изкряска
Току-що прочетох, че Одисея е станала най-касовия филм на Нолан, чакаме и поне 7 Оскара като Опенхаймер
Йорансон трябва да вземе Оскар за саундтрак!
За това съм напълно съгласен! Уникален е!
Абе да ви питам, който е ходил на кино - от възрастта ли вече поне на АЙМАКС звукът ми идва болезнено силен? В смисъл физическа болка изпитвам в тъпанчетата.
Гледах и Спиндерманчето на кино, но не IMAX и нямах проблем там със звука, но на Одисеята ми дойде твърде много.