hategame logo
Capcom поправя дългогодишен бъг в Street Fighter V
пуснато на 19 февруари 2020 от pseto
street fighter v
Наскоро стана ясно, че модърът с ник Altimor е поправил бъг в Street Fighter V, открит още в бетата на играта преди повече от 4 години. Става дума за проблем със синхронизацията в онлайн режима, при която един от играчите се забавя доста повече от другия, поставяйки го в неравностойно положение.

По-рано през седмицата Capcom са пуснали пач за Street Fighter V, отнасящ се за онлайн режима. От японската компания не навлизат в детайл какво точно се поправя, но наблюдателни потребители веднага започват да разследват. Достигайки до извода, че Capcom са поправили точно проблема, повдигнат от Altimor. От компанията не прилагат абсолютно същия код като модъра, но изглежда духът на решението е подобен.

От първоначални отзиви изглежда, че проблемът е оправен. Което е добра новина за всички фенове на играта – няма нищо по-хубаво от официален пач за каузса. Особено и като имаме предвид, че поправката на Altimor можеше да се ползва само за PC, но не и конзоли.

Що се отнася до неофициалното решение, то бива деактивирано от Capcom. Което не бива да е изненадващо – модифицирането на гейм файлове обикновено се счита за чийтване и компаниите не го позволяват. Все пак е похвално, че в случая Capcom са оставили поправката на Altimor, докато пуснат своя такава.

Е, можеха да решат този проблем и сами след четири години... но по-добре късно от никога, нали?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл