hategame logo
CD Projekt Red е втората по пазарна стойност гейм компания в Европа
пуснато на 23 февруари 2020 от pseto
cd projekt red ea
CD Projekt Red има пазарна капитализация от 8 милиарда долара в момента, с което се превръща във втората най-скъпа гейм компания, базирана в Европа след Ubisoft. Акциите на френския гигант се оценяват на 9.6 милиарда долара в момента.

Интересно е да отбележим, че само преди месец CD Projekt Red се оценяваше на 6.8 милиарда долара. Но след възраждането на The Witcher 3 и покрай Switch версията, и покрай сериала на Netflix, ценните книжа са отбелязали скок. Естествено и Cyberpunk 2077 има своята значителна роля. Играчите на фондовата борса вярват, че заглавието ще е хит - поради която причина купуват доста акции.

Разбира се когато говорим за подобни оценки, то е редно да се отбележи, че нещата бързо могат да се променят. Ако Cyberpunk 2077 например се окаже не толкова успешен поради една или друга причина, почти сигурно капитализацията на CD Projekt Red ще се срине на свой ред.

Тъй или инак прогресът на компанията е впечатляващ. Само за дузина години покрай The Witcher серията CD Projekt Red се превърна от компания, за която никой не е чувал, до едно от най-значимите имена в гейминга, чиито нови заглавия генерират значителен интерес. Така със сигурност Марсин Ивински и Михал Кицински, основали компанията през 1994 година и занимавали се първоначално с внос и локализация на дискове с игри за полския пазар, могат да са доволни от постигнатото за четвърт век.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл