hategame logo
Sony обещава още „уникални“ елементи на PS5
пуснато на 09 януари 2020 от pseto
PS5-Logo
Sony обещава, че тепърва предстои обявяването на още „уникални“ елементи на PlayStation 5, които да го отличат от настоящото поколение на платформата. Това ни споделя Джим Райън от компанията.

Засега знаем, че PS5 ще има по-солидна производителност – обещаваща резолюции до 8K. Ще са налични USB-C портове за контролерите, Blu-Ray четец за дискове с капацитет до 100 GB и SSD за по-бързо зареждане на игрите. Но повечето от тези неща така или иначе се очакваха от новото поколение на платформата.

Самият Райън казва, че на геймърите им е нужно повече, за да бъдат убедени, че е време за ъпгрейд, а в близките месеци ще научим още неща за конзолата. Но какви ли ще са те? И дали наистина ще са чак уникални?

Едно е сигурно – мнозина ще скочат на новото конзолно поколение още тази година. А ако съдим по това, което се случваше преди при дебют на нов хардуер, вероятно PlayStation 4 ще бъде поддържан качествено може би година, а вероятно и по-малко. Така вероятно мнозина от конзолните фенове вече събират пари за ъпгрейд.

Коментари
Charcharo avatar
Charcharo
10 януари 2020
Мисля, че говори за HBCC.
Rostik79 avatar
Rostik79
10 януари 2020
Ок, аз отказвам вече да чета всякакви новини, които казват, че нещо си щяло да го има за ПС5, ама още не се казва какво ще е.
Всеки ден има някаква подобна "новина". Нищо не казвам, че не трябва да се публикува - има хора, които ги четат тези работи, мен обаче почнаха да ме дразнят от СОНИ с това по лъчижка на час.
LethianDream avatar
LethianDream
10 януари 2020
Ще се хвърля на ден първи- очаквам 999 лв начална цена.
LiquidSnake avatar
LiquidSnake
10 януари 2020
Това са маркетингови трикове за да се подържа интереса към дадения продукт до премиерата му,но мисля че наистина прекаляват.И вероятността да изнервят някой хора е голяма.Има според мен няколко причини затова,добре е да подържаш интереса ,но като на определени интервали поднасяш някаква същественна информация за продукта си.Един път ти показват логото (което е ясно),после ти казват че скоро ще ти кажат нещо (тва е тъпо),после казват 3д звук,пролета ще покажат дизайна,после ще кажат цената,след това ще преставят някоя готина игра и така и така до премиерата.Стандартен маркетинг,а хората искат цената искат дизайна искат конзолата.
pseto avatar
pseto
10 януари 2020
На мен по-скоро ми е интересно какво толкова могат да предложат, което да е точно уникално. Няма да направят някакъв нестандартен метод на управление, видя се, че това няма почва при конзолите... то какво друго остава? Спомена се HBCC, ама това ще си работи зад кулисите, 90% от конзолните геймъри ги бола фара за техническите детайли.

Наистина обичаен маркетинг, ама мисля, че може да ударят гредата с този подход. Както и Microsoft се осраха преди дебюта на Xbox One. То няма смисъл от това - показваш дизайна, казваш колко ще струва и туйто. Другото е излишно.

LiquidSnake avatar
LiquidSnake
10 януари 2020
О те Microsoft направиха огромна грешка за Xbox One и още и сърбат попарата.Когато се помислиш за най-големия и едва ли ти определяш стандартите винаги така става.По голяма глупост от това да надъхваш хората цяла година за това каква конзола ще предложиш ,като се има предвид че 360 беше успешна отвсякаде и накрая да искараш конзола с мегаурязан уиндоус съсредоточена към онлайн телевизия,социални мрежи и чатове и на всичкото отгоре по-слаба от конкурента и със залепен с нея кинект,че и по-скъпа.Незнам някой наистина много си беше повярвал че продава само на малоумните американски потребители и всичко ще се изкупи за секунди.Еми изведнъж БУМ пълно фиаско.Почна надпреварата със Сони и се видя как Microsoft са неподготвени,те си бяха направили сумати договори за онлайн телевизии,стрийминг услуги а Сони почна с игрите и всичко свърши.10 мил.за Сони по-малко и половината за Xbox.Ами помните ли оная свръх глупост на Microsoft да не можеш да препродаваш играта на диск,да се заключва към конзолата.Уникални алчни боклуци,искаха да превърнат конзолния гейминг в огромен петролен кладенец,пълен с абонаменти от който да взимат процент и игри които да се купуват за всяка конзола,затова гемърите по света им показаха среден и ще продължават и с новите им боклуци.
KKND avatar
KKND
10 януари 2020
Day One ми е така или иначе само да дадат цена за БГ
igra4 avatar
igra4
10 януари 2020
1000лв ще струва. Разбира се, че ще я взема на премиерата, то иначе ще е срамота.
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
10 януари 2020
Въпрос-защо да е срамота ако не я вземеш на премиерата? Примерно на ден втори или след месец. Не се заяждам,просто ми е интересно кое е толкова срамно.
Rostik79 avatar
Rostik79
10 януари 2020
За някои хора е страст да придобият веднага новата джаджа. Признавам, че и мен ме сърбят ръцете колкото се може по-скоро да я пипна, но по множество причини ще изчакам известно време, живот и здраве.
BundyBari avatar
BundyBari
10 януари 2020
Имам някакво вътрешно усещане, че "уникалните" елементи ще са в сферата на VR-гейминга. Мисля, че от Sony ясно осъзнават, че тези реклами за 8к към днешна дата не топлят почти никого... колко от геймърите имат 8к ТВ-та вкъщи, а и разлика между 4к и 8к какъв "уау-ефект" има за човешкото око (почти никакъв). Но виж, ако измислят начин VR да е по-удобно (вместо каска някакви очила например, иновативна форма на управление и да не натоварва толкова очите и главата) има безброй възможности и мисля, че високата производителност е с цел развитие точно в тази насока, защото и сега PS4 екслузивите дори на PS4 Slim са си доста красиви като цяло. Не случайно новия Half-Life раздвижи тази тема. Компанията, Която първа успее да дръпне в едно от двете - VR и/или облачен гейминг, ще се зарине с пари.
LiquidSnake avatar
LiquidSnake
10 януари 2020
Да купиш на първия ден ПлейСтейшън 5 за мен не е безмислено,аз направих грешката да купя 4-та на премиерата и половин година играх на 3-ката докато се появиха хитови игри.Но за 5-та ще има обратно съвместимост и може да я запукаш веднага.А колкото до VR,тва ми е супер ташак,Half Life за мен ще е пълен фъш.От Валв ги е страх да пуснат 3-та част и затова пускат такива тъпотии ако стане издънка да кажат е това е само за VR.Пък и хич не им вървят там онея VR боклуци и да ги позасилят малко.Облачния гейминг пък ми е най-интересен,как се мъчат там Google (на всяко гърне мирудия),квото и да праят квото и да струват трябват им яки игри.Утре Сони ако решат да направят както трябва (не PlayStation Now)такъв геймин с тоя каталог който имат и с тея компании които правят ексклузивите им ще затрият всички бледи опити на всички.Най-важното е игрите всичко друго е вятър вижте Нинтендо и няма кво да говорим повече.
Rostik79 avatar
Rostik79
13 януари 2020
Тази обратна съвместимост все още не я приемайте за чиста монета. Няма нищо официално от Сони потвърдено. Работата тръгна от някакъв гейм-журналист, който говорил с някой от Сони в коридорите и той му споменал нещо такова. Последното официално от СОНИ е:
"dev team is putting all power on verifying whether they can secure a complete compatibility. Please wait for more information."
Почти сигурно е, че ще има съвместимост някаква, но дали ще е за всички заглави, дали ще е "plug-and-play", дали няма да е като отделна услуга - не е ясно.
pseto avatar
pseto
13 януари 2020
И аз не им вярвам на Sony за обратната съвместимост. Макар че ме мързи сега да търся из нета, но доколкото помня самите Sony го казаха. Ама вероятно пак е било завоалирано по някакъв начин, както често се случва.

Обратната съвместимост би била нещо добро и не виждам технически проблем за нея, при положение, че PS4 и PS5 имат една и съща архитектура. Сега между PS3 и PS4 беше разбираемо. Ако ще има пречка, то тя ще е, че Sony ще искат да продават ремасатъри. Не е ясно и какво ще имат да кажат различните гейм компании по темата.

Например Rockstar дали ще иска GTA V да я играе някой за PS5, който си го е купил за PS4? Или ще предпочете да пусне нова версия, ултра дупер 8K подобрена версия, за 140 лева? Въпросът е реторичен (то и при самите Sony е същото, те изкараха много пари с ремастъри).

Mitko6000 avatar
Mitko6000
10 януари 2020
За момента, мисля да си запазя PS4 Pro-то и да изчакам. Така или иначе, сигурно ще пуснат по-добър модел (слим или про, или и двете), който ще е по-надежден от този от ден 1. И Сони, и Майкрософт нямат добра репутация за пускане на надеждни първи модели на конзолите си последните 15 години. А и да не говорим и за наличието на нови ексклузиви. Взех си 4-ка чак 2018 година, защото тогава вече имаше солиден брой ексклузивни игри, които да играя.
pseto avatar
pseto
13 януари 2020
То вече конзолите нямат хакване, тъй че това дали е достатъчно издръжливо първото поколение не ми изглежда като значим фактор. Прецаква се, сменяш го гаранционно, шапка на тояга. Но да, първата половин година няма да има голяма разлика. Някъде след това ще почнат да отиват в кенефа PS4 портовете и всичко да се прави за PS5. PS4 Pro може да не изгори толкова бързо, но обикновеното PS4 ще стане реликва много скоро. Сигурно до средата на 2021-а.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
13 януари 2020
Когато си купя конзола или някаква електроника, искам да ме издържи максимално дълго време, затова и гледам да правя всичко възможно да я поддържам. Нормално е да има дефекти при пускането на нова конзола, защото фабриките бързат да изкарат бройки, за да поемат големия наплив от хора, чакащи да си купят конзола. Има и доза късмет, естествено, но все пак. Имал съм нещастието да получа YLOD на 40 gb PS3 fat модел и се наложи да си купя слим.
pseto avatar
pseto
14 януари 2020
Да, то въпросът е дали човек си е патил. Аз, за щастие, не съм. Ама като си изпатя ще говоря друго.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл