hategame logo
Студиото Telltale фалира
пуснато на 22 септември 2018 от pseto
telltale 1
Студиото Telltale ще затвори врати в близко бъдеще. Новината първо изтече вчера в интернет, а малко след това бе потвърдена и официално.

Към момента практически всички служители на Telltale - с изключение на 25 души - са били съкратени. Останалите имат за цел да приключат последния сезон на The Walking Dead и да "финишират други договорни отношения на студиото". Каквото и да означава това.

Но сякаш е сигурно, че краят на The Walking Dead ще бъде и краят на Telltale. В което има някаква извратена ирония, понеже именно това бе играта, която превръна компанията в едно от доста познатите имена в гейм индустрията напоследък.

"Беше трудна година за Telltale. Опитахме да тръгнем по нов път в компанията, но не стигна времето за това", казва изпълнителният директор Пийт Хаули. Той споделя също, че макар и последните игри на Telltale да са имали добри отзиви, те не са се превърнали в достатъчно продажби.

Така скоро ще можем да кажем сбогом на едно от по-интересните студия в последните години. И да се надяваме всички съкратени служители да си намерят бързо нова работа.

Коментари
rosniak avatar
rosniak
22 септември 2018
За TwD мненията са две- че ще приключи с еп. 2, или че ще има още 2 епизода, и/или че тва беше. За "... и да "финишират други договорни отношения на студиото". Каквото и да означава това." тази част- Telltale имат договор с Netflix за Minecraft story mode, така че това ще е.
И не, не мисля, че е изненадващо, че ги затварят. Имаха ПРЕКАЛЕНО много дини под мишниците си и съответно паднаха от двата стола на земята- Walking dead, Game of Thrones, Batman, Guardians of The Galaxy, Tales from Borderlands, Wolf among us... и всичко е на сезони и на епизоди... Приключи с Twd, направи GoT. Свърши с историята в GoT, направи Wolf among us... Както казваме- от торбата с путките, набараха хуя. Жалко за разработчиците- дано си намерят работа, защото (поне от моят опит с техни игри) са кадърни.
pseto avatar
pseto
22 септември 2018
Дам, и аз тъкмо това писах снощи. Даже бях забравил за Guardians of the Galaxy, баси наистина много дини имаха под мишниците... но и изобщо не се приспособиха. Нито откъм енджин, нито откъм геймплей. И това им изяде главата... жалко.
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
22 септември 2018
Изтрит коментар
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
22 септември 2018
Изтрит коментар
thementalist avatar
thementalist
22 септември 2018
Много жалко!
sauron93 avatar
sauron93
22 септември 2018
Ко няма да фейлнат всяка тяхна игра е съща като предишната,само уш със променена история и текстури.
vldir avatar
vldir
23 септември 2018
Не съм играл нито една тяхна игра.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл