hategame logo
Telltale се преражда
пуснато на 29 август 2019 от pseto
telltale batman 2
Telltale ще се прероди. Някои от сериите на компанията - плюс очевидно и нейното име - са били придобити от дружеството LCG Entertainment, което ще даде нов живот на студиото.

Прероденият Telltale ще има правата за две от популярните си серии - The Wolf Among Us и Batman. Заедно с това компанията ще може да разпространява и всички свои предишни игри от периода им, в който не бяха толкова популярни (тоест преди да излезе The Walking Dead).

Всички останали серии - The Walking Dead, Tales from the Borderlands, Minecraft, Guardians of the Galaxy и други пък са собственост на различни компании, тъй като бяха разпродадени при фалита на Telltale.

Засега няма пълни детайли как ще процедира компанията в бъдеще. Знаем, че част от бившите служители на Telltale ще получат роли на фрийлансъри с опцията да продължат на пълен работен ден след това. Не е ясно коя серия ще бъде продължена - но доста вероятно е това да бъде The Wolf Among Us.

Не знаем и какъв ще е пазарният модел. Епизодичността на Telltale изглежда ще се запази, но ще се търси по-съвременен вариант, подобен на Netflix (в който всички епизоди излизат накуп и могат да се гледат и в рамките на един и същи ден).

Общо взето в следващите 6 месеца ще протече преструктурирането на Telltale. А може би след това ще научим какво крие бъдещето за компанията?

Подобни ходове не са никак непопулярни. Друга фалирала компания - THQ, беше купена от Nordic и сега предлага игри под бранда THQ Nordic. А името на Telltale може да донесе доста продажби.

Но дали вторият живот на компанията ще е по-успешен?

Коментари
lyubohar avatar
lyubohar
29 август 2019
То не е случайно, че умря. Беше изчерпана идея. Колкото и да я есхумират, все ще си мирише
LethianDream avatar
LethianDream
30 август 2019
Не съм съгласен, идеята си е супер, това реално е анимирана книга-игра, проблемът беше друг, Псето много пъти го е казвал- хвърлиха се на много клонове наведнъж, не намериха начин да разнообразят игрите си- да вкарат различни финали (примерно 10-15 финала в зависимост от решенията ти по време на играта, различни "малки" RPG добавки- примерно да намираш луут, предмети и така нататък). Накрая играехме игри, които бяха плоски като сценарий, с 4 опции без особена разлика, които не дават стимул за преиграване. Това уби пичовете. Идеята иначе си е супер, предпочитам я в пъти повече от модерните нафталини, които играеш и имат три букви А. Сега ще видим дали ще си вземат поуки, ще поработят сериозно една-две години и ще пуснат стойностен сериал.
lyubohar avatar
lyubohar
30 август 2019
Всичко, което казваш, е по-подробно описана версия на "беше изчерпана идея" Иначе ако ще се прави различен продукт вече е друга бира. Но от новината не звучи да е така...
pseto avatar
pseto
01 септември 2019
Да, основата на игрите на Telltale можеше да се развие, а доколкото четох шефът на студиото не е давал никаква свобода на никого и е искал игрите да бъдат копи и пейст без еволюция нито откъм геймплей, нито откъм пазарен модел (например изоставяне на епизодите). Което за мен е безумно и нямам идея защо се е случило, но ето, че доведе до фалит на компанията.

Все пак ми се струва, че за Telltale е късно. Трябваше да се развиват, когато бяха на върха на вълната, имаха връзки с разпространители, достатъчно разработчици. Сега някаква неизвестна компания купува правата за два франчайза, вероятно ще се опита да ги издои и да направи следващ сезон за тях със санитарния минимум при бюджета. Не бих могъл да се надявам на нови механики. По-скоро ще е плюс, ако изоставят епизодичния модел и просто направят силен сюжет и кинематична част.

Което само по себе си ще е предизвикателство - особено при положение, че най-добрите сценаристи и режисьори от Telltale напуснаха рано-рано. То това бе една от причините нивото в компанията да спадне осезаемо.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл