hategame logo
Transistor с над 600 000 продажби
пуснато на 09 януари 2015 от pseto
transistor 7
2014-та може и да разочарова откъм AAA игри, но за сметка на това видяхме куп адски интересни по-малки проекти. Един от тях беше Transistor. Ролевата игра е записала над 600 000 продажби от дебюта си през май миналата година досега, с което се превръща в поредния независим хит.

„Ние от студиото Supergiant сме много щастливи да видим как Transistor се продава по-бързо от предишната ни игра Bastion в първите месеци след дебюта си“, пишат от компанията. Добавя се, че именно препоръките „от уста на уста“ сред геймърите са спомогнали Transistor да запише значителните над 600 000 продажби.

Разбира се, по стандартите на Activision, EA и подобни гиганти това число не е впечатляващо. Но за малки, независими и най-вече вдъхновени студия, това носи голяма печалба. Всъщност Transistor излезе на плюс дни след дебюта си.

Самата игра – естествено – е част от рубриката ънхейтабъл. Атмосферата и феноменалната музика бяха плюсът на Transistor, макар че и бойната система беше прилична и допълваше цялостните добри впечатления.

Що се отнася до Bastion, предишната игра на Supergiant, тя може да се похвали с над 3 милиона продажби.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл