Разпределението на мобовете е адски добре преценено, почти няма моб хвърлен ей така, за пълнеж. Винаги са на места, съобразени с терена, което може да е както в полза, така и във вреда на играча. Самите мобове имат много повече удари и начини да те убият (много взимат по 2 живота на удар!). Само с цъкане на бутона за атака не става, трябва да се мисли и преценява буквално във всяка "стая" ![]()
Картата чета, че била малко по-голяма от първата. Обаче се усеща доста по-голяма защото самите биоми са по-малки, но много повече на брой. Съответно почти няма излишни "стаи" без някакво съдържание. Естествено и босовете са повече, понеже всеки биом има поне по 1 или 2 боса.
И тук е единствената ми критика, която е по-скоро мой проблем, отколкото на играта. Лично на мен този подход - повече на брой, но по-малки биоми с повече босове, малко ми накъсва играта. Понеже основно се кефя на света и exploration-а (така съм и със soulslike игрите), бос на всеки 15-20 минути игра ми прекъсва кефа от напредването в света.
Освен това първата игра имаше няколко култови биома, които помня до ден днешен. Тук индивидуалността малко се губи, при положение че на едно сядане минаваш през 2 или 3 биома и докато стигнеш до третия, вече не помниш първия. От друга страна, доколкото знам, всеки биом си има някаква тема, която го прави уникален ако не визуално, то поне като gameplay. Един ще е с въздушни течения, друг с реки от лава, в които можеш да паднеш и т.н. Засега не го усещам съвсем това, но съм още само 4-5 часа in.
Босовете са трудни, повечето осезаемо по трудни от HK. Имат много видове атаки (повече от HK), които не са трудни за отразяване/избягване, но трябва да успееш да го правиш доволно дълго време почти без грешка. Често се стига до повторни опити докато го направиш достатъчно добре, макар да знаеш, че вече си овлядал ударите и просто си се разсеял за секунда - в тоя случай битката се усеща малко като загуба на време. Но това си е отново моя особеност - както съм споменавал и на други места, не считам босовете за най-интересното в подобни игри и често имам този проблем. Предполагам за феновете на бос битките ще е пълен кеф.
Играта е много по-бърза от първата - Knight е като стар дядо с бастун, в сравнение с Hornet, което прави всичко много бързо и динамично. Има много повече вертикални движения и време, прекарано във въздуха - включително можеш да се лекуваш докато си в скок - което променя тактиката в битките из основи.
Иначе като история, музика и въобще атмосфера, играта е произведение на изкуството, както и първата. Няма какво повече да се каже тук - потапяш се изцяло и усещането да изследваш този странен свят е страхотно.
Ой, това e някъв гаден соулс, бре
Иначе и в най-смелите си мечти не съм очаквал Силксонг да ти хареса. Ти си последният човек, който съм имал предвид докато пишех мини-ревюто си
Между другото синът ми е най-големият фен - 10-на боса преди мен е и съм много горд как ги шляпа. Само чака да го пусна и ми застава на главата да ми обяснява кое къде е ![]()
П.С позволяваш backseating?Вече е задобрял явно и сега флексва. ![]()
От друга страна явно е задобрял наистина, защото не се отказва и си ги минава босовете. Аз им се дразня повече
Обаче примерно аз съм открил сума ти скрити места и предмети, защото удрям всяка dead-end стена, а той като всеки младеж бърза и накрая ми гледа предметите и не може да повярва, че за 5 часа имам повече неща от него за 20 часа ![]()
I may be blind, but in the end it was I alone that could see