Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
483
...
486
>
BundyBari
Цитиране
10 януари 2026
И аз съм получил имейл от Х с инфо, че профилът ми ще бъде баннат, с разликата, че аз наистина съм си правил профил, но го изтрих почти веднага, без да съм публикувал нищо преди това. При мен почти съм сигурен, че работата е скам (фишинг)
lyubohar
Цитиране
11 януари 2026
Почнах Hollow Knight: Silksong най-накрая. Играта е повече от същото, но всичко е едно ниво нагоре като качество, което е постижение предвид колко съвършена беше първата игра. Соулс феновете ще се изкефят - има МНОГО босове и е осезаемо по-трудна от Hollow Knight, включително обикновените мобове.

Разпределението на мобовете е адски добре преценено, почти няма моб хвърлен ей така, за пълнеж. Винаги са на места, съобразени с терена, което може да е както в полза, така и във вреда на играча. Самите мобове имат много повече удари и начини да те убият (много взимат по 2 живота на удар!). Само с цъкане на бутона за атака не става, трябва да се мисли и преценява буквално във всяка "стая"

Картата чета, че била малко по-голяма от първата. Обаче се усеща доста по-голяма защото самите биоми са по-малки, но много повече на брой. Съответно почти няма излишни "стаи" без някакво съдържание. Естествено и босовете са повече, понеже всеки биом има поне по 1 или 2 боса.

И тук е единствената ми критика, която е по-скоро мой проблем, отколкото на играта. Лично на мен този подход - повече на брой, но по-малки биоми с повече босове, малко ми накъсва играта. Понеже основно се кефя на света и exploration-а (така съм и със soulslike игрите), бос на всеки 15-20 минути игра ми прекъсва кефа от напредването в света.

Освен това първата игра имаше няколко култови биома, които помня до ден днешен. Тук индивидуалността малко се губи, при положение че на едно сядане минаваш през 2 или 3 биома и докато стигнеш до третия, вече не помниш първия. От друга страна, доколкото знам, всеки биом си има някаква тема, която го прави уникален ако не визуално, то поне като gameplay. Един ще е с въздушни течения, друг с реки от лава, в които можеш да паднеш и т.н. Засега не го усещам съвсем това, но съм още само 4-5 часа in.

Босовете са трудни, повечето осезаемо по трудни от HK. Имат много видове атаки (повече от HK), които не са трудни за отразяване/избягване, но трябва да успееш да го правиш доволно дълго време почти без грешка. Често се стига до повторни опити докато го направиш достатъчно добре, макар да знаеш, че вече си овлядал ударите и просто си се разсеял за секунда - в тоя случай битката се усеща малко като загуба на време. Но това си е отново моя особеност - както съм споменавал и на други места, не считам босовете за най-интересното в подобни игри и често имам този проблем. Предполагам за феновете на бос битките ще е пълен кеф.

Играта е много по-бърза от първата - Knight е като стар дядо с бастун, в сравнение с Hornet, което прави всичко много бързо и динамично. Има много повече вертикални движения и време, прекарано във въздуха - включително можеш да се лекуваш докато си в скок - което променя тактиката в битките из основи.

Иначе като история, музика и въобще атмосфера, играта е произведение на изкуството, както и първата. Няма какво повече да се каже тук - потапяш се изцяло и усещането да изследваш този странен свят е страхотно.

The_Doctor46
Цитиране
11 януари 2026
Каня й се още от релийза,но все не стигам до нея.Ся имах цял месец да геймя,но цъках главно стари заглавия,а януари и февруари са доста запълнени.Игрите,които излизат тези два месеца,кой знае колко време ще отнемат.Code Vein 2,NIOH 3,RE Requiem,Reanimal.Пак няма да стигна до Силксонга скоро.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
LethianDream
Цитиране
12 януари 2026
Точно 10 минути издържах в Силксонга и я изтрих с огромен кеф. Определено не е моето и никога няма да бъде.
The_Doctor46
Цитиране
12 януари 2026
Взимай Суич тогава,че да играем The Duskbloods в co-op.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
LethianDream
Цитиране
12 януари 2026
И Суича отебах, днес ми идва Про-то, че дойде време за ъпгрейд на машината след 5 години, моята петица беше от най-първите, дори не е Слим, нямам търпение да се прибирам и да нанижа новата

Ой, това e някъв гаден соулс, бре

The_Doctor46
Цитиране
12 януари 2026
Още не е излязла,има време да си примениш мнението. Шегата настрана,какво направи с OLED-a?Според мен това щеше да е по-добър ъпгрейд.Картината,цветовете,контраста,абе един от най-смислените ъпгрейди.Ся си дал пари почти колкото за един хубав ОЛЕД панел,а ъпгрейда в производителността е някакви 15% доколкото съм чел по форумите.Парите са си твои де,т'ва са просто моите 2 стинки.
LethianDream
Цитиране
12 януари 2026
Имах нужда от Про-то, най-вече от 2 ТБ хард, че обичам да са ми на него игрите, а сега си е мъка с наполовина по-малко място.
ОЛЕД телевизора остана за много нататък Пипнах настройките на моя телевизор и си стана супер картината, динамична настройка е сякаш най-оптимална за гейминг. Хубав ОЛЕД телевизор е точно 2 пъти по-скъп от PS5 Pro, никога не бих рискувал да си взема китайски ОЛЕД шит за 1500 лева.
The_Doctor46
Цитиране
12 януари 2026
Скъпи са да,особено ако искаш висок клас OLED,но има в средния клас( LG примерно )за около 2500,даже по-малко на намаление,а специално за гейминг няма особено разлика с високия клас,които са 3500.Говоря за 65 инча.Аз за моя монитор преди две години бая се изръсих,ама мониторите винаги са скъпи.
lyubohar
Цитиране
12 януари 2026
Аз дълго време защитавах local dimming телевизора си, преди време даже имахме спор с Чарчаро, че няма как OLED да е чааак пък толкова по-добре от хубав LED. Сега лаптопът ми е с OLED екран и да, има начин - толкова по-добре е

Иначе и в най-смелите си мечти не съм очаквал Силксонг да ти хареса. Ти си последният човек, който съм имал предвид докато пишех мини-ревюто си Между другото синът ми е най-големият фен - 10-на боса преди мен е и съм много горд как ги шляпа. Само чака да го пусна и ми застава на главата да ми обяснява кое къде е

The_Doctor46
Цитиране
12 януари 2026
И според мен разликата е огромна.Както казах един от най-смислените ъпгрейди,които човек може да направи за "развлекателни цели".Проблема при мен е,че аз понякога ползвам монитора и за работа,а там вече не е оптимално.Четене,писане и тн. е по-гадно с ОЛЕД,но при TV-то предполагам има само плюсове,щото не се ползва за работа.

П.С позволяваш backseating?Вече е задобрял явно и сега флексва.

lyubohar
Цитиране
12 януари 2026
Ами от една страна ме изнервя, че ми дудне постоянно в ухото и то някакви елементарни неща "скочи сега, този гледай да не те удари", викам "duh, мислиш ли?"

От друга страна явно е задобрял наистина, защото не се отказва и си ги минава босовете. Аз им се дразня повече

Обаче примерно аз съм открил сума ти скрити места и предмети, защото удрям всяка dead-end стена, а той като всеки младеж бърза и накрая ми гледа предметите и не може да повярва, че за 5 часа имам повече неща от него за 20 часа

Charcharo
Цитиране
12 януари 2026
lyubohar написа
Аз дълго време защитавах local dimming телевизора си, преди време даже имахме спор с Чарчаро, че няма как OLED да е чааак пък толкова по-добре от хубав LED. Сега лаптопът ми е с OLED екран и да, има начин - толкова по-добре е

I may be blind, but in the end it was I alone that could see

morgoth_srs
Цитиране
12 януари 2026
The_Doctor46 написа
ПЧетене,писане и тн. е по-гадно с ОЛЕД...

Най-новото поколение QD-OLED вече ще са с нормално разположение субпиксели тъй че cleartype-a вече ще си върши работата. И при WOLED-ите май щяло да има подобрение. Тази година по някое време ще излизат, тъй че ще видим.
Rostik79
Цитиране
12 януари 2026
Почвам и аз да се замислям за ОЛЕД, че си давам сметка колко време прекарвам в геймене, обаче имам две спънки. Едната е, че самото разположение на стаята и бюрото ми не е много за големи телевизори, а ОЛЕД като гледам почват от 42 инча. Другото е, че 32-инчовия си телевизор в момента ползвам и като монитор за компа, макар от много време да не съм го пускал и ако сложа нещо по-голямо ще ми дойде много неудобно да го дублирам и като компютърен екран, освен ако не преустроя някак генерално стаята. Освен това сегашният телевизор го извъртам понякога към леглото да геймя или гледам филми. С по-голям телевизо и това ще е по-неудобно, което означава може би някаква въртяща стойка или нещо си ...
<
1
...
483
...
486
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.