Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
lyubohar
Цитиране
23 януари 2026
Имахме Хемимонт, които навремето пуснаха Цар и беше сравнително популярна игра. Но с това си останахме горе-долу...
Mitko6000
Цитиране
23 януари 2026
Помня я Цар. 1-2 клас имах съученик, който донесе оригиналния диск и го раздаваше на другите да си я инсталират. Мисля, че нямаше ключ или дигитален лиценз тогава.

Аз нямах компютър все още, затова не можах да се възползвам. Чак след 2-3 години, към 2006-2007, ама тогава й мина популярността.

Иначе, Хемимонт още ги има и още правят игри, но не са особено популярни. Освен Цар, май само The First Templar съм играл, като друго тяхно заглавие. City Building, Стратегии, и тактически ролеви игри, не са ми особено интересни.

Rostik79
Цитиране
23 януари 2026
Преди няколко седмици мернах някакъв проект за историческа българска игра, обаче не ми вдъхва много доверие и от някакви хора с нулев опит, доколкото се виждаше в гейминга. Единият учител по информатика.
Charcharo
Цитиране
23 януари 2026
Имаме силни игри. Просто са в не много популярен жанр.
Тцар, Келтски Крале, Картаген, Imperium III - силни игри.
Rostik79
Цитиране
24 януари 2026
LethianDream написа
В Кутна Хора съм бил, специално ходих да вляза в църквата с черепите, уникално преживяване е

Има я в играта тази костница, даже мисия, свързана с нея. Гледах снимки - 1:1 са я направили.

Rostik79
Цитиране
26 януари 2026
Почнах аз Cronos: New Dawn и както повечето отзиви казват - съвсем солидна игра, добра графика, яка атмосфера, мистериозна история. При битките няма място за много вариации и импровизации. Просто ги стреляш, докато умрат и това е. Евентуално някой експлоадиращ варел в близост да ползваш. Може нататък нови механики да се отключат, все още съм на първите 2-3 часа. Много мазно не са сложили в играта да си презареждаш автоматично аръжието като свърши пълнителят и в паниката стреляш, но си на нула и нищо не става
Излишно е да казвам, че Dead Space е повече от вдъхновение за тази игра, но има и влияние на Resident Evil.
The_Doctor46
Цитиране
26 януари 2026
Солидна игра е Cronos.Има влияние дори от Silent Hill.Това студио прави римейка на SH2.Доказателство,че не е важно да е оригинална играта,а да е копирано компетентно.

Като се заговорихме за автентично пресъздадени неща в игрите,имам приятелче поляк,с когото играех онлайн преди време,та той е голям фен на Вещера като мен и почти колкото Летиан .Човека ми прати снимки от сгради и природата в Полша.Пичовете от CD Red са пресъздали всичко едно към едно.Разбира се в играта няма реални места като в KCD.

You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Rostik79
Цитиране
28 януари 2026
Rostik79 написа
Почнах аз Cronos: New Dawn и както повечето отзиви казват - съвсем солидна игра, добра графика, яка атмосфера, мистериозна история. При битките няма място за много вариации и импровизации. Просто ги стреляш, докато умрат и това е.

Появи се малко разнообразие в това - имаш вече мина, която се задейства при близост на враг и опция да носиш по повече от една "горелка" и това вкарва малко тактика при битките, но пак тази лимитация е повече дразнеща, отколкото да е в ползва на сървайвъл-хорър-геймплей. Търча като ненормален напред-назад по няколко пъти до фабрикатор да си вземам горивна клетка, да изгоря някое лежащо на земята чудовище, че да не ме погне изотзад (или да го използват другите чудовища за сливане) и после пак обратно за нова клетка.
Иначе играта не е толкова предизвикателна, колкото бях чел. Общо взето на нивото на Dead Space на горната трудност, която също не беше супер-тегава. Може би защото спамя изпозлването на горелката като се връщам постоянно до фабрикатор
Бивало да имаш повече инвентар - нямам предвид за място за носене. Дори и да имаш място, пак нямаш право да носиш повече от една горивна клетка и една мина и евентуално по две, ако ъпгрейдваш костюма.

За неигралите - дори да убиеш чудовище, тялото му остава и може да се ползва от други чудовища да го асимилират и стават още по-силни (като в The Thing малко). Можеш перманентно да го премахнеш ако го изгориш. Тази механика с изгарянето я имаше и в The Evil Within, впрочем.

The_Doctor46
Цитиране
28 януари 2026
Аз не знам от къде се появи това нещо,че Cronos е трудна.Няма нищо трудно в играта..Иначе аз си взех ultimate изданието на Code Vein,та вчера поиграх 3-4 часа след работа.Първите ми впечатления са много отрицателни.Опитали са се да направят играта като Elden Ring.Вече е с отворен свят,с тази разлика,че е празен.Има тук там по някоя пещера,биеш някой и друг гад,събираш билчици и храни,но няма нищо общо с майсторски направения свят от ФРОМ.Няма тръпка от експлорейшън,куестовете за сега са тип fetch или така наречените FedEx куестове.Комбата е добре,но някак са завили в малко грешна посока спрямо първата игра.Струва ми се повече като hack and slash.Първата беше доста трудна,тази поне в началото,още е рано да се каже,ми се струва много по-лесна.Не е нужно да си толкова прецизен.Грайнда за кодовете е по-малко според мен.Доста по-бързо се мастърват.Има различни оръжийца поне в началото.Изглеждат интересно,историята е застъпена сериозно.Не е както в повечето соулси.Не мога да кажа дали струва все още.Трябва да видм натам,но никой не играе подобен тип заглавия за сторито.Дори графиката и дизайна на NPC-тата ми се виждат доунгрейднати спрямо единицата,която излезе през 2019.Първата си имаше кусури като големия грайнд,лошо разположени сейв точки и тн. ,но беше мега добър соулс клонинг,със собствени оригинални идеи,като кървавите кодове.Не копираха сляпо.Общо взето съм силно разочарован за сега.Напоследък Bandai Namco много им падна нивото.Пускат слаба игра след слаба игра.Трябваше да си се придържат към формулата на CV1 ,просто да махнат ненужния грайнд и да подобрят малко зоните, и рефинират комбата.Това е,а те се опитват да са FROM.Всеки се опитва,но досега никой не е успял.Поне не се набих 89 евро колкото струва ултимейт изданието ,щото имах подаръчен ваучер за стийм.Сега силно се надявам НИО 3 да не фейлне.Там се съмнявам,че може да стане засечка.Нинджите никога не разочароват.Аз тяхна слаба игра не съм играл.Дано така да си продължават.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Ludnichar
Цитиране
28 януари 2026
Мале, хич не ми хареса това, което прочетох за Вейн 2.
Попринцип категорично бях решил, че ще я играя след Нио 3, но последните дни много почват да ме сърбят ръцете.
Но пък сега след твоето мнение съм отново раздвоен.
Драсни пак по някое време като поцъкаш още как вървят нещата.
Souls Games Maniac
The_Doctor46
Цитиране
28 януари 2026
Ще пиша със сигурност.Началото обаче хич не е обещаващо.
LethianDream
Цитиране
02 февруари 2026
Да се посмеем на Леброн Джеймс- "Леброн се е опитал да свали Джуди в Киберпънк 2077 с мъжко V"

Леброне, Леброне, да ти е*а майката, Леброне, така и не се научи, че Джудката е на другия бряг

Ludnichar
Цитиране
02 февруари 2026
Докторе, уикенда врътнах 20 часа на вейна - ами много ми хареса, честно казано, макар че има и супер много трески за дялане, най-вече бойната система е в пъти по-дървена от първата игра, нз на какво се дължи.
Тия дни (преди петък, че тогава изцяло минавам на вълна Nioh 3) ще пусна по-подробно мнение и в блога си.
Souls Games Maniac
The_Doctor46
Цитиране
02 февруари 2026
Аз не можах да играя събота и неделя нито секунда, и не съм напреднал особено във вейна.Четвъртък и петък откарах само на демото на НИО3.Там навъртях едни 7 часа.Около 10 часа иначе имам във Вейна,но това,което видях за тези 10 часа ми се видя доста по-зле от единицата.Особено света,но може натам да стане по-добре.Днес вече се надявам да имам време.
lyubohar
Цитиране
02 февруари 2026
Абе в колко теми пишете за тия souls игри от Тему - където отворя и все за това, хем 5 соулс теми си направихте
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.