Аз почнах да играя игри през далечната 92 година,но на конзола.На PC чак 1995-6 почнах в един приятел.Баща му беше IT(от първите в БГ сигурно по онова време по нашия град) и се промъквахме да цъкаме,когато не е в тях.До 2001 съм играл в тях и главно по компютрните зали.Чак 2001 ми купиха първито PC,тогава бях на 16.Усещането,което съм имал от онези години,просто няма как да се върне.Митко го е обяснил.Важното е да го осъзнаеш и пак ще се радваш на игрите.Мен желанието за игра никога не ме е напускало,но знам,че няма как да усещам същата тръпка от онези времена,особено от първото ми PC.
Не, че и сега няма интересни неща, но те са предимно в независимите заглавия. Едрите риби все по-малко рискуват. То е и трудно всеки сезон да преоткриваш топлата вода, де. Death Stranding е едно от редките яления в съвременния гейминг - хем с огромен бюджет, хем напълно нов тип механики.
Дори технологично няма особен напредък. РДР2 излезе 2017-та и все още е една от най-красивите игри - цели 9 години по-късно! Киберпънка също държи здраво.
НО - аз все още се кефя на гейминга, даже да не кажа, че повече от всякога.
Сега в момента, се инвестират стотици милиони в разработката на само една игра. И да измислят някаква иновативна механика, може да не е достатъчно добре изпипана, обяснена или съществена, за да даде този допълнителен тласък на дадена игра, че да си избият инвестициите, без дори да мислят дали ще се продаде добре, че да им донесе някаква печалба.
Някои от нас геймърите нямам угодия, нека сме честни. Като искаме нещо различно, после се оплакваме, че не е като предишното. Особено в големите поредици, като Assassin's Creed например. ![]()
Гледах наскоро във Фейса едни постове, масово скандират, че боя в по-старите Асасини бил много по-добър, ама тогава реваха, че бил слаб и прекалено лесен.
Според мен, в момента се намираме в един затворен кръг, където големите компании играят повече на сигурно. И то това е, не защото нямат оригинални идеи, ами се водят по това което се харесва на масата и би се продало добре.
Това също е масивен фактор. Една грешна инвестиция с голямо заглавие може да затрие някой издадел, дори от големите, ако нарине 300-400+ млн. евро, както почти се случва с Юби след онази пиратска игра, дето никой не я играе. Заглавието е сравнително уникално като концепция иначе, но нещо не сработи. Такива провали със сигурност ще се гледат от другите компании и допълнително ще ги откаже от рискови проекти.
Любопитен съм какво ще ни предложат Рокстар с новия ГТА6. Графично със сигурност ще видим нещо превъзхождащо всичко друго, но повече ми е интересно геймплейно дали ще има нещо интересно (леко съм скептичен).
Това е и моето мнение, 1 към 1.
С малки изключения, почти всички GTA игри ми омръзват бързо. GTA V, може би най-бързо ми доскуча от цялата поредица.
RDR1 и 2, са си ми на висока позиция в Рокстар каталога. Според мен, може проблемът да идва от това, че GTA са пародии на модерното време в Америка, което лесно може да се види. За дивият запад обаче, няма как, понеже не сме били живи. Но това си е мое лично виждане.
Колкото и да хайпват GTA до небесата, аз разбирам защо се харесват, но аз не съм фен. Подобно ми е мнението и за Witcher 3.
Може би сте прекалено зле настроени заради хайпа (понеже само това повтаряте) и очакванията ви са били прекалено завишени. Ако играта се казваше Gangsta City примерно и не беше на Рокстар, 100% щеше да ви допадне много повече
100% и някои форумни персонажи допринасят за хейта ![]()