Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
The_Doctor46
Цитиране
09 февруари 2026
Аз Сенките я пробвах преди два месеца,че имах абонамент и ми се стори също толкова скучна както предишните.Една идея по-добре от Валахалата,но пък света на играта, поне на PC е невероятен.На Юби това не може да им се отрече.Просто ти е приятно да яздиш из Япония.Йотея като игра най-вероятно е много по-добра обаче.

Аз почнах да играя игри през далечната 92 година,но на конзола.На PC чак 1995-6 почнах в един приятел.Баща му беше IT(от първите в БГ сигурно по онова време по нашия град) и се промъквахме да цъкаме,когато не е в тях.До 2001 съм играл в тях и главно по компютрните зали.Чак 2001 ми купиха първито PC,тогава бях на 16.Усещането,което съм имал от онези години,просто няма как да се върне.Митко го е обяснил.Важното е да го осъзнаеш и пак ще се радваш на игрите.Мен желанието за игра никога не ме е напускало,но знам,че няма как да усещам същата тръпка от онези времена,особено от първото ми PC.

You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
lyubohar
Цитиране
09 февруари 2026
Мисля, че тук случаят е по-скоро за хора, които цял живот свалят едни и същи игри (буквално си следят няколко поредици) и като им омръзнат и/или ако им падне качеството - "еми то нема игри". Същото е и с филмите. Еми има, спри да играеш само 2-3 AAA заглавия, поогледай се наоколо и лошо ще ти стане от страхотни игри със страхотни идеи
Rostik79
Цитиране
09 февруари 2026
Трябва и да признаем, че чисто иновативно вече тъпче индустрията на едно място от известно време - тук съм съгласен с Играча и Божо. 2000-те и 2010-те бяха златни години. Дори големи издателства и заглавия с висок бюджет не се страхуваха да експериментират и да вкарват различни неща като механики. Първите Асасини, например, Биошок, ГТА 3/Вайс Сити, Крайзис, първите Фар Край игри, Дед Спейс, първия Бордерландс, Хейло, първите Соулс-игри, Watch_Dogs, The Division, ДУУМ 3 ... - което и заглавие да вземеш, все вкарваше нещо невиждано досега. Сега като гледам изброените заглавия, трябва да отчетем UbiSoft колко иновативни са били - 4 игри техни съм отбелязал без да се усетя.

Не, че и сега няма интересни неща, но те са предимно в независимите заглавия. Едрите риби все по-малко рискуват. То е и трудно всеки сезон да преоткриваш топлата вода, де. Death Stranding е едно от редките яления в съвременния гейминг - хем с огромен бюджет, хем напълно нов тип механики.

Дори технологично няма особен напредък. РДР2 излезе 2017-та и все още е една от най-красивите игри - цели 9 години по-късно! Киберпънка също държи здраво.

НО - аз все още се кефя на гейминга, даже да не кажа, че повече от всякога.

lyubohar
Цитиране
09 февруари 2026
ААА индустрията искаше да кажеш...
The_Doctor46
Цитиране
09 февруари 2026
Трябва обаче да се отчете и друго.Сега е мноооого,ама много по-трудно да се измисли нещо иновативно.Сигурно не е невъзможно,но вече каквото и да направиш,почти сигурно някъде е правено вече.Преди беше лесно.Много от механиките не бяха измислени.Аз бих се радвал просто да подобрят историите/персонажите/писането и най-вече АИ-то в определен тип заглавия.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Mitko6000
Цитиране
09 февруари 2026
Не само това, ами и много хора забравят, че тази индустрия, като всяка друга, се води от приходи. Преди са се хвърляли доста по-малки суми пари по разработката на игри. И може би, повече разработчици са били свободни да експериментират.

Сега в момента, се инвестират стотици милиони в разработката на само една игра. И да измислят някаква иновативна механика, може да не е достатъчно добре изпипана, обяснена или съществена, за да даде този допълнителен тласък на дадена игра, че да си избият инвестициите, без дори да мислят дали ще се продаде добре, че да им донесе някаква печалба.

Някои от нас геймърите нямам угодия, нека сме честни. Като искаме нещо различно, после се оплакваме, че не е като предишното. Особено в големите поредици, като Assassin's Creed например.

Гледах наскоро във Фейса едни постове, масово скандират, че боя в по-старите Асасини бил много по-добър, ама тогава реваха, че бил слаб и прекалено лесен.

Според мен, в момента се намираме в един затворен кръг, където големите компании играят повече на сигурно. И то това е, не защото нямат оригинални идеи, ами се водят по това което се харесва на масата и би се продало добре.

Rostik79
Цитиране
09 февруари 2026
Mitko6000 написа
Преди са се хвърляли доста по-малки суми пари по разработката на игри. И може би, повече разработчици са били свободни да експериментират.
Сега в момента, се инвестират стотици милиони в разработката на само една игра. И да измислят някаква иновативна механика.

Това също е масивен фактор. Една грешна инвестиция с голямо заглавие може да затрие някой издадел, дори от големите, ако нарине 300-400+ млн. евро, както почти се случва с Юби след онази пиратска игра, дето никой не я играе. Заглавието е сравнително уникално като концепция иначе, но нещо не сработи. Такива провали със сигурност ще се гледат от другите компании и допълнително ще ги откаже от рискови проекти.

Любопитен съм какво ще ни предложат Рокстар с новия ГТА6. Графично със сигурност ще видим нещо превъзхождащо всичко друго, но повече ми е интересно геймплейно дали ще има нещо интересно (леко съм скептичен).

lyubohar
Цитиране
09 февруари 2026
Със сигурност ще е пълен fun, което е най-важното и Рокстар го знаят прекалено добре.
The_Doctor46
Цитиране
09 февруари 2026
Ем,не знам,аз нещо винаги пропускам "фън" частта в GTA игрите.Все не мога да я намеря.Виж RDR ми хареса доста въпреки куция комбат,но може и да си е в мен причината.
Mitko6000
Цитиране
09 февруари 2026
The_Doctor46 написа
Ем,не знам,аз нещо винаги пропускам "фън" частта в GTA игрите.Все не мога да я намеря.Виж RDR ми хареса доста въпреки куция комбат,но може и да си е в мен причината.

Това е и моето мнение, 1 към 1. С малки изключения, почти всички GTA игри ми омръзват бързо. GTA V, може би най-бързо ми доскуча от цялата поредица.

RDR1 и 2, са си ми на висока позиция в Рокстар каталога. Според мен, може проблемът да идва от това, че GTA са пародии на модерното време в Америка, което лесно може да се види. За дивият запад обаче, няма как, понеже не сме били живи. Но това си е мое лично виждане.

Колкото и да хайпват GTA до небесата, аз разбирам защо се харесват, но аз не съм фен. Подобно ми е мнението и за Witcher 3.

Rostik79
Цитиране
09 февруари 2026
Аз даже и пародия не бих го нарекъл. Хлапетата играят и си мечтаят да станат "гангста", а което и лапе да питаш, няма да ти каже, че е пародия. Възприемат го все едно е сериала "Под прикритие". Има някакъв черен хумор на моменти само.
The_Doctor46
Цитиране
09 февруари 2026
Няма лошо на човек да не му харесва дадена игра.Всеки си има такива заглавия.Аз примерно съм така със Скайрим,но в повечето случаи,въпреки че не ми харесва,мога да видя защо хората я обичат и има масово одобрение,при GTA съвсем сериозно не мога да разбера.Бих разбрал защо се харесва на определена таргет група,но никога не съм разбирал всеобщото одобрение,че и хора ходеха да спят пред магазина,за да си я вземат на физически носител.Сигурно пак в мен си е причината,че не мога да видя защо толкова много се харесва.
lyubohar
Цитиране
09 февруари 2026
Ами последната имаше готина история, персонажи и диалози, без да са някакви революционни, но добре направени. Това е. Аз предните не съм доигравал никога и тази започнах с ниски очаквания (заради предните), но се застоях повече и ме грабна. Освен това всичко е изпипано до съвършенство, както се очаква от Рокстар и дето си вика дори само да обикаляш из града е кеф. Трудно ми е да кажа точно с какво ме зариби, но в един момент усетих, че ще я изиграя цялата и така и стана (и с кеф при това).

Може би сте прекалено зле настроени заради хайпа (понеже само това повтаряте) и очакванията ви са били прекалено завишени. Ако играта се казваше Gangsta City примерно и не беше на Рокстар, 100% щеше да ви допадне много повече 100% и някои форумни персонажи допринасят за хейта

Rostik79
Цитиране
09 февруари 2026
Не ми влияе накакъв предрасзъдък (но може и да не съм прав) - почвал съм я играта поне на 3 пъти - и на компа и на ПС5 и след няколко мисии губя тотално интерес. Гледал съм безброй клипчета иначе и мемета и светът наистина излгежда много богат, пълен с тайни и разни чудатости, извънземни, Голямата стъпка и разни такива. Може би самата концепция за "гангста" свят не ми допада. И четворката малко цъках, но там е още по-зле - това да си балканска мутра по анцуг носи доста кофти асоциации, след като си живял 90-те в източна Европа. Може би все пак имам предразсъдъци
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.