Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
803
...
805
>
lyubohar
Цитиране
08 декември 2025
Никога не е било обратното Първо, в лаптопа получаваш дъно, екран, охлаждане, кутия и захранване практически безплатно. Това обикновено са си "in-house" чаркове, които им излизат адски евтино.

И второ, цената на другите части за лаптоп (видео, процесор, памет) се намалява поради факта, че се купуват директно от производителя в големи количества и на минимални цени.

Само видеото и процесора като в моя лаптоп (дескоп версията на същия модел) струват около 3к в магазина. А целият ми лаптоп е около 4.5к. Тоест за останалите 1.5 трябва да купиш: дъно, памет, SSD, кутия, захранване, OLED монитор, клавиатура и камера - не можеш, тези неща са общо около 3к, общо стават 6к. Това са груби сметки, разбира се, плюс минус 500-600 лева да кажем, но общо взето е така.

Преди да си купя последния лаптоп сметнах десктоп машина и като видях цената се отказах. Ако имах поне монитор може би нямаше да се откажа. Дори и с 2к, които взех на стария лаптоп като го продадох, пак не излизаше сметката - трябваше да добавя 4к вместо само 2к.

То с всичко е така - иди в Айко да си поръчаш готова кухня по предефиниран модел с вградени от тях уреди и виж цената. После иди при някой да ти направи custom кухня и си купи сам уредите от магазина.

P.S. Важно: като казваме "еквивалентен" се има предвид с един и същи марка/модел чаркове, иначе Доктора веднага ще каже, че не са еднакви (и те наистина не са, обаче не това е причината да е по-евтино, но да не почваме тая тема отново).

The_Doctor46
Цитиране
08 декември 2025
Моята машина в момента,без да смятам периферията ...ем няма да казвам колко точно е,но пет цифрена сума.Аз съм ентусиаст и може да сглобиш хай-енд машина за много по-малко, но няма да е чак твъъърде по-евтино.Сега като засмятахме цените,като добавя монитора,мишка клавиатура,чак ми стана гадно.Иначе среден-хай енд,може да се хване около 5-6 бона за десктоп,което както и да го погледнеш е мега скъпо.Лаптопите са по-евтини,но да,пак ще кажа и много по-слаби.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
lyubohar
Цитиране
08 декември 2025
Само ако гониш високи резолюции и кадри. Разликата е там, но почти не се използва в реалния живот при използваните от средностатистическия геймър резолюции и кадри . Поне не и за първите 2-3 г. Тоест трябва да се сменя редовно. В дългосрочен план вероятно инвестицията в десктоп е по-смислена, но еднократно е по-скъпо.
Charcharo
Цитиране
08 декември 2025
Лаптопските чакти са други модели. Например десктоп RtX 5080 e реално 5090 Mobile.
darkblue
Цитиране
08 декември 2025
The_Doctor46 написа
darkblue написа
Дарк,зарежи ги тези китайски манджи и ходи да гласуваш в другата тема.

хахаха е защо, играта доста прилично изглежда. Е може да не за всеки този тип бойни изкуства с елементи.
За форумната игра,аз не ги играя, едно че тука няма какво да спечеля и нека да е някой друг.

The_Doctor46
Цитиране
08 декември 2025
Дарк,никой тук не играе за наградите.Гласувай просто ,за да сме повече хора.Едва ли някой държи да получава награда.Ако спечелиш,ще тегли Летиан втори път да е друг човек.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
LethianDream
Цитиране
08 декември 2025
Радвам се на Дарк, той е първия, който играе за награди в тоя форум.

Ако добавя изненадващо някоя нова игра в наградите СЛЕД ТЕГЛЕНЕТО (което е напълно възможно) (и то за PC), дали няма да му е гадно, а?

darkblue
Цитиране
08 декември 2025
@The_Doctor46 - не виждам смисъл да играя и после да тегли друг

@LethianDream - силно ме съмнява, това което харесам и сметна че ще го играя е на ден 1. Е сега ако кажеш след играта спечели ли я, ще му взема колекторското издание със статуетката на The WItcher 4.... тогава леко ще ме замислиш

The_Doctor46
Цитиране
08 декември 2025
Дарк,ти не разбираш смисъла на класацията,ми се струва.Редим тук,за да изберем игра на годината според нашия форум.Това,че Летиан е решил човека да дава награди,си е съвсем отделен въпрос.Аз никога не участвам за наградите,защото съм само на PC,но си гласувам.Твоя си работа де,но това няма нищо общо с награди.
lyubohar
Цитиране
08 декември 2025
Аз пък бих отнесъл Stalker 2 като куцо пиле - домат.
The_Doctor46
Цитиране
08 декември 2025
То и аз ако спечеля Stalker ще я взема,но ние си гласуваме просто,за да изберем играта,наградата е просто бонус и не виждам защо някой да не гласува.
BundyBari
Цитиране
08 декември 2025
И аз съм +1 за мнението на The_Doctor46 , защото така се получава малко парадокс - ако няма награди активността на анкетата би била по-голяма, но понеже има, някои не искат да гласуват, което е малко тъпо. Аз обаче лично не гласувам, защото не съм ги играл игрите от 2025 год. и би повлияло на "анализа" за качеството им, ако гласувам на принципа "коя бих играл и коя би ми харесала"
darkblue
Цитиране
09 декември 2025
@BundyBari - всеки си има някаква причина , защо едната да е тъпа а друга не ?

Винаги са се раздавали награди и не гласувам защото няма нещо което да искам, ако ще гледаме реално на нещата. Ако толкова искахме да е както казва The_Doctor46 само за едното гласуване, пре спокойно може да е без награди и бих гласувал. Едно че няма да се налага ако ме изтеглят да теглят наново, да се падне примерно Charcharo и хайде пак да теглим. Да не говорим че тука леко е заформена група от хора които играят доста общи игри. Примерно аз не съм фен на походовите игри и никога няма да играя Clair Obscur: Expedition 33. Нито пък съм по дарксоул - за тях просто не ме кефи ерата в който са, не толкова за трудността. Да не говорим че от 2025 не съм играл от игрите които са излезли. единствено god of war 2 и то защото я пуснаха за PC ( не съм конзолен фен) Взимал съм някой друга игра с която да запълня времето, но не е за готи. Даже сега в момента ми е суша и играя wuthering waves. Другата година ще се включа Доста игри от моя тип ще излязат. Сега се сетих и за новия Асасин но изобщо не е за готи, защото беше ташак, як свят, бой и толкова.

LethianDream
Цитиране
09 декември 2025
darkblue написа
@LethianDream - силно ме съмнява, това което харесам и сметна че ще го играя е на ден 1. Е сега ако кажеш след играта спечели ли я, ще му взема колекторското издание със статуетката на The WItcher 4.... тогава леко ще ме замислиш

Уичър 4 ще ти я взема, ама като излезе в края на 2027 година

tenga
Цитиране
09 декември 2025
Такива като мене които играят за награда, но съм играл 2 игри които са излезнали през 2025 какво трябва да правят
<
1
...
803
...
805
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.