Иначе всеки dev от всяка компания по света ако му направиш интервю, ще каже същите неща за компанията си
Това съм го виждал толкова пъти...Не случайно девовете са девове, а не управляват компанията...Като се обърне каруцата всеки е голям разбирач и със задна дата е знаел точно какво не е наред и как да се оправи, но тюх, лошият мениджмънт не го е питал ![]()
Тези, които наистина имат потенциал да направят нещо, не говорят за компанията зад гърба ѝ, а правят своя собствена и я организират така, както смятат, че трябва.
Естествено, че ще работят от 9-17, ще си взимат заплатата и ще си ходят вкъщи. На това му се казва "служител". Имали кредити и дългове - ами значи са част от това корпоративно мислене, като са взимали добри заплати по 10-15 години да си гледат семейството и кредитите не рИваха?
Отделно в тези компании си има роли за тези, които да дават идеи и тези, които ги изпълняват. Човек ако е толкова пък силен в даването на идеи, ще се развие в тази посока и ще го слушат.
Голямо лицемерие, човек трябва да е честен към себе си и да е наясно къде е, защо е там, какво прави там и защо го прави и тогава няма да има такива вътрешни конфликти.
Та така и в този бранш - игрите се правят от средните мениджъри да впечатлят техните шефове: "новата игра е с 20% по-голям свят от предната и ще участва Крис Хемсуорт в главната роля и после ще имаме 8 ДЛЦ-та, всяко по 40 долара" - и това е всичко, което е важно за тях.
Така си го представям.
В момента като обикновен дивелопър - естествено, че няма да ходя да плюя компанията, която ми плаща заплатата всеки месец пред някакъв случаен, външен човек - сериозно ли задаваш този въпрос??
След като напуснеш можеш да говориш, да, но лично за мен това говори зле за теб. Защото в повечето случаи, както ти дадох примери по-горе, си имал възможност да промениш нещата отвътре, въпреки, че може да твърдиш обратното. Хората, на които наистина им пука и се опитват да променят нещо, рядко напускат, обикновено растат в компанията. А ако напуснат - няма да говорят против компанията си, дори да са разочаровани. Това говори моят опит.
П.С те май ги даваха безплатно в ЕПИК стора наскоро.