Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
807
...
821
>
darkblue
Цитиране
06 февруари 2026
The_Doctor46
Цитиране
12 февруари 2026
Ся гледах някакъв ютубър,който следи отблизо Юбисофт,та човека каза доста интересни неща.Правил интервюта с няколко настоящи и няколко бивши юби разработчици, и преструктурирането,което направиха преди месец,два е само за парлама.Единственото,което променили е да добавят още едно ниво на мениджмънт и да отрежат няколко проекта, и хора.Та ние тук се надявахме да са си взели поука, то какво се оказа.Девовете,които са все още в Юби казват,че(това сме го коментирали тук доста пъти),че те (обикновените разработчици) никой не ги бръсне в компанията и не им обръща внимание.Примерно един от тях отишъл при високия мениджмънт да пита що нямат проекти като Експедицията,а отговора бил,че имало хиляди инди игри като нея,но се провалили всички и, че успеха на Експедицията бил случаен.Аз даже не знаех,но студиото зад Експедицията било създадено от бивши служители на Юби.Повечето от девовете,които са от години в компанията са пробвали под един или друг начин да подбутнат ръководството към по-креативни неша и нови ИП-та,но всички били просто игнорирани, и в момента всеки просто си гледа работата от 9 до 5.Тоест правят каквото им кажат.Всички там осъзнават,че създават само слаби игри,но вече са демотивирани здраво.Този ги пита що не напуснат тогава,но много от тях не искат да се местят,имат семейства,деца,дългове и просто се надяват или да се оправи положението някак,или да се появи друго студио,което да ги вземе.За средно големите проекти имали 7 нива на мениджмънт над тях,а за големите,които се правят от няколко студиа достигали до 11 нива на мениджмънт.Ами как може тогава да се създаде нещо читаво дори и компанията да иска да създава.11 шефа над екипа.Заеви.Повечето пъти фийдбека били безнадеждно закъснял,а понякога въобще нямало.Най-лошото е,че баш СЕО-то все още вярва,че са лидери в игрите с отворен свят и качеството на игрите въобще не се коментирало.Демек според него било супер бай дефолт.Нито пък слушали играчите.Смятали,че не знаят какво им харесва и,че каквото им сервират,това ще купуват.Още по забавното?В последното интервю СЕО-то каза,че са избрали да се развиват в бъдеще в две посоки-отворен свят адвнчъри и лайв сървис игри.Познато?А да,новия шеф,който назначили е недоказан и няма никакъв опит в гейминг индустрията, за капак обявили програма за обучение в Индия,та да може игрите да им излизат по-евтино.В резултат на всичко това,повечето от сегашните девове смятат,че няма още дълго да съществува Юби,поне не в сегашния си вид.Страшен батак е тази компания,но аз напълно вярвам,че е така предвид продуктите,които пуска.Нито слушат критиката на геймърите,нито на собствените си девове(които както казва един от тях ,са също геймъри,или поне по-голямата част),нито си взимат поука от слабите продажби.Висшия мениджмън все още вярва,че техните игри са топ.А и било забранено да се пита вече за Експедицията и Dispatch,която изглежда също е привлякла бивши Юби служители.Найс?
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
lyubohar
Цитиране
12 февруари 2026
Това, че Expedition 33 е направена от бивши на Юби го обсъждахме няколко пъти мисля, даже направих предположение, че са от екипа на Child of Light (заради приликите) и препоръчах играта.

Иначе всеки dev от всяка компания по света ако му направиш интервю, ще каже същите неща за компанията си Това съм го виждал толкова пъти...Не случайно девовете са девове, а не управляват компанията...Като се обърне каруцата всеки е голям разбирач и със задна дата е знаел точно какво не е наред и как да се оправи, но тюх, лошият мениджмънт не го е питал

Тези, които наистина имат потенциал да направят нещо, не говорят за компанията зад гърба ѝ, а правят своя собствена и я организират така, както смятат, че трябва.

The_Doctor46
Цитиране
12 февруари 2026
Да бе,щото е супер лесно да си направиш компания,че и успешна.Не всеки става за предприемач.Никой от девовете не е казал,че знае как да се оправи,просто хората са се опитали да дват идеи за по-добри игри,или как да подобрят тези,които разработват в момента.Ако всеки можеше да създава така,щяхме да се въргаляме в компании от по един човек.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
lyubohar
Цитиране
12 февруари 2026
Вероятно има стотици компании от по един човек в гейминга, но не е в това въпросът. Това са големи корпорации с инвеститори и бизнес планове, не са самодейни артистични състави в местното читалище, дето цари демокрация и всеки може да си каже мнението и хоп - веднага се взима предвид.

Естествено, че ще работят от 9-17, ще си взимат заплатата и ще си ходят вкъщи. На това му се казва "служител". Имали кредити и дългове - ами значи са част от това корпоративно мислене, като са взимали добри заплати по 10-15 години да си гледат семейството и кредитите не рИваха?

Отделно в тези компании си има роли за тези, които да дават идеи и тези, които ги изпълняват. Човек ако е толкова пък силен в даването на идеи, ще се развие в тази посока и ще го слушат.

Голямо лицемерие, човек трябва да е честен към себе си и да е наясно къде е, защо е там, какво прави там и защо го прави и тогава няма да има такива вътрешни конфликти.

BundyBari
Цитиране
12 февруари 2026
За разлика на тях Blizzard правят плахи опити да се реваншират на феновете с доста добри "хайп" стратегии напоследък. Не играя WоW, но в други форуми като цяло са по-скоро доволни от сървиза, който вкарват там. Ето снощи супер приятна изненада - Diablo 2 с нов герой след толкова години, а и доста геймплей подобрения. Ще се цъка пак няма начин - старата любов ръжда не хваща. Това DLC ще го има и за новите версии D4 и Imortal, та който им се кефи повече на тях за всеки да има по нещо. Абе малко е, след всички глупости последните години, но са малки крачки в правилна посока
Rostik79
Цитиране
12 февруари 2026
Гледах наскоро един Енфлуенсър, когото следя и той коментираше ултраскъпите реклами като примерно на Супербоул и подобни, в които се снимат куп звезди, но при поручване след време се оказва, че хората помнят рекламите, но не помнят какво точно рекламират или и да помнят продукта, не помнят каква марка е точно. И той изказа предположение, че тези реклами ги измислят мениджърите от средно ниво и ги презентират на мениджърите от горно ниво като: "ето, привклякохме Роналдо и Кети Пери (примерно) в нашата нова реклама и платихме 50 млн за CGI". Мениджърите от горно ниво ръкопляскат и дават бонуси на мениджърите от средно ниво. Но реално самата реклама е безвкусица и в нея нямат участие баш истински рекламни психолози, каквито са разработвали някои от култовите стари реклами на Кока-Кола или Пепси, които помним от дествтото си още (помните бруталните реклами по МТВ от 90-те нали).

Та така и в този бранш - игрите се правят от средните мениджъри да впечатлят техните шефове: "новата игра е с 20% по-голям свят от предната и ще участва Крис Хемсуорт в главната роля и после ще имаме 8 ДЛЦ-та, всяко по 40 долара" - и това е всичко, което е важно за тях.

Така си го представям.

The_Doctor46
Цитиране
12 февруари 2026
Ем те си казват,заради парите.Никой няма да им седи иначе.Дват им кинти и толкоз.Плюс това те не са тарсили човека пред,когото се оплакват,той ги е търсил за интервю,та не виждам нищо нередно.Теб ако те питат какво не е наред в компанията,за която работиш и имаш забележки,какво ще кажеш?'Сичко ток? Естествено,че могат да напуснат,ама трябва да излязат от комфортната си зона,а не всеки човек иска/може.
lyubohar
Цитиране
12 февруари 2026
Човек, недей така, личи си че не си бил в подобен бизнес Аз съм бил и от двете страни на барикадата - от 10-на години съм обикновен дивелопър. Преди това обаче имах цяла кариера в управлението, бил съм оперативен директор на IT компания с 300+ души. Знаеш ли колко пъти съм бил на срещи със служители, в които да си кажем какво е наред и какво не е, да споделят мнение и впечатления. Повечето седят и те гледат като пукали, "всичко е наред, всичко е точно". След 2 месеца изведнъж напускат и четеш в някакъв сайт за търсене на работа коментари за компанията - как никой не ги слушал, колко зле било и как постоянно говорили, но никой не им обръщал внимание. Не всички служители са такива, много много голям %.

В момента като обикновен дивелопър - естествено, че няма да ходя да плюя компанията, която ми плаща заплатата всеки месец пред някакъв случаен, външен човек - сериозно ли задаваш този въпрос??

The_Doctor46
Цитиране
12 февруари 2026
Сериозно,що не?Зависи до каква степен на някого му е дошло до гуша.Ами я си представи,че реално някой е правил опити.Имам пример с баща ми.Години се опитваше в тяхната фирма да проми нещо,а той беше шеф на високо ниво и пак не се получи,е с тази разлика,че той напусна после естествено.Разбирам,че е тъпо да плюеш работодателя,но не смятам,че трябва и да говориш лъжи.Всеки сам си преценява.Дали бих говорил аз?Не знам,не съм бил в подобна позиция.
lyubohar
Цитиране
12 февруари 2026
Не, не може, елементарна лоялност е това. То дори е незаконно докато си в компанията и има защо. Злепоставяш работодателя си заради свои лични, субективни възприятия. Изнасяш фирмена информация. Причините са много.

След като напуснеш можеш да говориш, да, но лично за мен това говори зле за теб. Защото в повечето случаи, както ти дадох примери по-горе, си имал възможност да промениш нещата отвътре, въпреки, че може да твърдиш обратното. Хората, на които наистина им пука и се опитват да променят нещо, рядко напускат, обикновено растат в компанията. А ако напуснат - няма да говорят против компанията си, дори да са разочаровани. Това говори моят опит.

LethianDream
Цитиране
12 февруари 2026
Истината е, че се изврати много и самия пазар- сега огромен тренд са соулс игрите и очаквам много скоро Юби да завият натам. Иначе много от проблемите са ясни с години - спомням си, че още на първия трейлър на Skull&Bones всички коментари бяха от сорта на "Boring" или "никога не бих си купил тази игра". И Юби решават- я да си го издадем ние, ебали сме ги в тъпаците. Ми много ясно, че ще ядат калая. А тези девълъпъри, които са "скочили" пред някакъв убитак, иначе си мълчат като бити путки пред ръководството.. Ясни са нещата..
То не че е хубав и обратния случай - примерно последното FC26 го насраха от постоянни ъпдейти, понеже ни е важно какво "мислите" - и оправили вратарите, ама защитата я насрали пак или пипнали финес изстрела да не влиза отвсякъде, ама насрали такъла за шпагат. Та и това не е хубаво
dzhiny
Цитиране
12 февруари 2026
Дали ще е готски новия Styx. Като фен на stealth-a го чакам с нетърпение на 19.02
"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
The_Doctor46
Цитиране
12 февруари 2026
Абе никога не е лошо да слушаш играчите.Виж Baldurs Gate.Излезе ГОТИ и постоянно се допитваха до фенбазата.Ся,ако оправиш едно,а развалиш друго е ташак,ама ЕА са Юби-like корпорация. Там при големите играчи трудно става.Джини,ти хареса ли старите?Ако да,сигурно и тази ще ти хареса,но аз не следя новините около нея.

П.С те май ги даваха безплатно в ЕПИК стора наскоро.

LethianDream
Цитиране
12 февруари 2026
Аз не харесвам типично стелт игри като Стикс, в които си на един шамар живот и нямаш арсенал от оръжия..Затова и не ме грабна като игра.
<
1
...
807
...
821
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.