Нищо weird няма, това не са японските изгъзици на Суда51, а типично, класическо, гнусно фентъзи
Знаеш, че не харесвам като цяло фентъзи жанра, но има няколко страхотни игри в него, които ми харесват и не усещам загубените часове - последно такива бяха Baldur's Gate 3, Echoes of The End и Avowed (и трите съм ги препоръчвал тук).
Единицата ми беше интересна, имаше яки механики- избираш си различни спътници, които да те допълват- ако си боец, примерно взимаш маг-хийлър и рейнджър да те допълват в битките. Двойката... беше ми още от същото и като нямаше фаст травел в самото начало тотално ме отказа.
Просто не можа да ме запали, де да знам. Ей сега примерно си правя нов рън на Avowed и се смазвам пак- играя хибрид боец и маг, намерих си един горящ меч и буквално се размазвам от кеф. Нa Обсидиан това им е магията- самите куестове, самата постройка на играта- някак те зарибява на макс. Това не се усеща при Догмите, там е по-скоро задължение да играеш, нямаш инсентив-а, самите мисии са много елементарни, разрешават се само с бой, не с разговори и дипломация...