Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
817
...
827
>
Rostik79
Цитиране
19 март 2026
The_Doctor46 написа
Да не говорим,че доста ревюта казат,че първите десетина часа са просто,за да те въведат в многобройните механики и чак тогава ставало по-добре положението.

Което само по себе си не е задължително да е нещо лошо, стига да имаш достатъчно стимул да продължаваш, за което се изисква точно това, от което се опасяваш - че история и персонажи/диалог не са особено силни.

lyubohar
Цитиране
19 март 2026
Е, играйте лично...Все едно можем да си купим всяка игра, за да я видим лично. Освен това 2-3ч не се брои за пробване, тоест ако ще се пробва истински всичко - само това трябва да правиш по цял ден.
Rostik79
Цитиране
19 март 2026
Аз затова по списък си карам със заглавията и си ги карам наред като понякога давам шанс на нещо по-рандъм.
Сравнително рядко се случва да си взема заглавие, което да ме "излъже" и да не го играя.
dzhiny
Цитиране
19 март 2026
Е да и аз съм си мислил, че сигурно го правят за кеша. Например Каубоя даде баси суперлативите за Догмата 2 и я сравни с Elden Ring и каза, че последно е имал такова преживяване и емоция с нея. Не че съм фен на Елдъна, ама тва е мастъръпийс, оценен от маса народ, а Догмата не знам кво толко има в нея, предвид и всички негативни коментари от други хора и т.н.
Иначе и в Стийма, кво им пречи да слагат фейк позитивни коментари и да си правят бол акаунти, че да вдигат рейтинга...
"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
dzhiny
Цитиране
19 март 2026
Като гледам и тоя път са го захранили нашката:
lyubohar
Цитиране
19 март 2026
Rostik79 написа
Аз затова по списък си карам със заглавията и си ги карам наред като понякога давам шанс на нещо по-рандъм.
Сравнително рядко се случва да си взема заглавие, което да ме "излъже" и да не го играя.

Аз съм същият. Като работа е почти
nightwarrior
Цитиране
19 март 2026
dzhiny написа
Е да и аз съм си мислил, че сигурно го правят за кеша. Например Каубоя даде баси суперлативите за Догмата 2 и я сравни с Elden Ring и каза, че последно е имал такова преживяване и емоция с нея. Не че съм фен на Елдъна, ама тва е мастъръпийс, оценен от маса народ, а Догмата не знам кво толко има в нея, предвид и всички негативни коментари от други хора и т.н.
Иначе и в Стийма, кво им пречи да слагат фейк позитивни коментари и да си правят бол акаунти, че да вдигат рейтинга...

Имай предвид, че не е задължително да е платено, за да е твърде позитивно. Аз примерно съм казвал, че догмата има проблеми, но реално и на мен ми се доближава до Elden Ring-a като преживяване. Не в смисъл на битки, а в смисъл за подход към отворен свят и подход към експлорейшън в него. Към странни системи, които сработват интересно. Дори ако щеш по-малкия фокус върху история, която дори не ти е водещата мотивация за проучването на света(поне при мен).

Пустинята ми изглежда на подобен тип игра. Един вид "игрова" игра, не знам как да го кажа по-нормално. Един вид фокуса е върху суровия геймплей, върху системите и взаимодействието с тях, които реално формират начина, по който я играеш. Съпоставено с по-"филмовите" игри, където не е задължително геймплея или света да е лош, но историята и разказа и са много по-важни.

С това казано, Пустинята може обективно да е лоша игра, ще се разбере скоро, но от видяното до момента предполагам, че ще ми хареса поне колкото Догмата, защо не и повече.

The_Doctor46
Цитиране
19 март 2026
С тази разлика,че ЕР и Догмата си ползват свои механики,а Пустинята копира механики от всички успешни игри с отворен свят.Това не е лошо ако е направено добре,но на мен някак ми бие на ММО и не мога да избягам от това усещане.Може би ако я играя ще е различно.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Rostik79
Цитиране
19 март 2026
Вече излезе една такава игра Where Winds Meet - тя му звучи поне по този начин като Пустинята - с ДНК на ММО, но може да се играе и сингъл. Има 100 вида механики, с дълга крива на заучаване, огромен свят, стотици НПЦ-та с безброй мисии, мисийки и задачки, нещица за събиране, крафтинг, седмични и дневни задачи и т.н..
Ако не друго, от видяното поне Пустинята изглежда много красиво.
nightwarrior
Цитиране
19 март 2026
The_Doctor46 написа
С тази разлика,че ЕР и Догмата си ползват свои механики,а Пустинята копира механики от всички успешни игри с отворен свят.Това не е лошо ако е направено добре,но на мен някак ми бие на ММО и не мога да избягам от това усещане.Може би ако я играя ще е различно.

Да, Пустинята изглежда по-скоро коктейл, въпросът за мен е да е направено добре и да ме забавлява. То и Drago Age Inquisition, ми лъхаше на сингъл ММО, ама в крайна сметка ми хареса. Даже съм я преигравал. Аз съм настроен позитивно и ще я играя тези дни(има малко по-евтини ключове та да спестя болката в случай, че не ми хареса), но пак от видяното ми се струва, че съм им в таргет групата

LethianDream
Цитиране
19 март 2026
Мен ме притеснява малко, че няма да има наблягане на историята, която е ключова, за да ме хване дадена игра.
Ще я видим уикенда, ако ми остане време да я започна..
LethianDream
Цитиране
19 март 2026
LethianDream написа
Мен ме притеснява малко, че няма да има наблягане на историята, която е ключов фактор, за да ме хване дадена игра.
Ще я видим уикенда, ако ми остане време да я започна..
dzhiny
Цитиране
19 март 2026
Drago Age Inquisition, много се каня да и дам шанс заради tactical елемента или то май е само пауза..?
nightwarrior
Цитиране
19 март 2026
Класическата тактическа част е на пауза. Можеш да зададеш на другарите ти определени роли и команди(примерно кога да използват някои от елексирите, от магиите) предварително, но ако искаш контрол подобен на Baldurs Gate трябва да е на пауза. В реално време можеш да поемаш контрол над всички, но ако не си им задал в "тактическия режим" който на РС май се активираше със спейс, те си имат някви тяхно AI кой да атакуват и т.н.(освен ако не поемеш контрол), но пак можеш да настрои поне отчасти поведението им предварително.
LethianDream
Цитиране
19 март 2026
Инквизицията е шит.
<
1
...
817
...
827
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.