https://www.imdb.com/title/tt6439752/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_in_0_q_%25D1%2581%25D0%25BD
Alien: Earth е супер, малко бавно се разгръща, но атмосферата са я целнали в десетката и напред става бая мрачен, нищо детско няма честно казано
Има жестоки персонажи като Кърш (Тимъти Олифант) и черния киборг. Летиане, мисля че трябва да спреш да гледаш рейтинги, определено не ти се отразяват добре.
В Aliens vs Predator на Андерсън, който доста беше хейтнат (и който с годините все повече оценявам) г-н Уейланд беше събрал екип от археолози, историци, учени, военни и водещи полярни изследователи, което беше консистентно с историята. Тук сякаш историята е писана от осмокласници.
Освен това не мисля, че децата са неуки - нали идеята е, че учат адски бързо и реално тоя имбецилът сигурно е топ-биолог като знания. Само че е дете и е незрял; за мен със сигурност не е недоглеждане, че Кърш го прати да наглежда лабораторията, но ще видим.
Иначе окото наистина е много як "персонаж", не знам как са успяли да го направят едва ли не като истински герой в сериала, но така се усеща ![]()
Лично аз тайно се надявах пришълецът да повършее малко из улиците на града, но за съжаление това няма как да се навърже с историята нататък.
А и ще е много скъпо за заснемане, нямат такъв бюджет и мащаб на снимане. Струва ми се, че целият сериал е сниман в студио на син екран или евентуално на по-модерните екрани, които "прожектират" фона директно. Наистина фактът, че в Alien/Aliens никой не е чувал за пришълците, означава, че вероятно никой от сериала не оцелява.
Може би спойлери надолу:
Иначе не е задължително всички да умрат. Действието в сериала се развива 2 години преди първия пришълец. Тоест мисията на Рипли вече е в действие(предвид времето което пътуват корабите във вселената на Пришълеца). Даже може би щото губят пришълеца, кораба на Рипли "прихваща сигнала", понеже нейния кораб не е научен, подобно на катастрофиралия.
Във втория филм обществото не знае за извънземните, но корпорациите изглежда знаят. Предвид колко е голям космоса и колко бавно е пътуването, не е задължително сериала да противоречи на филма дори да има оцелели.
И да, Олифант прави прилична роля както винаги. Но аз съм впечатлен и от хлапето, страшно антипатичен ми е, което си е постижение.
Или може да се окаже, че са пуснали 2 мисии паралелно...Ще видим,предполагам ще се разбере в края на сериала.