Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
276
...
278
>
BundyBari
Цитиране
29 август 2025
Понеже съм на филмова вълна напоследък, за сметка на гейминга, да препоръчам още три нови филма (от 2025 год.), които гледах тези дни - "The Last Breath" (по действителен случай), "The Gorge" и "The Alto Knights" (по действителни събития). На фона на глупостите, които излизат последните години, от които няколко дни след като съм гледал, вече не помня нищо, тези ми направиха добро впечатление.
dzhiny
Цитиране
09 септември 2025
Да препоръчам:

https://www.imdb.com/title/tt6439752/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_in_0_q_%25D1%2581%25D0%25BD

"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
Rostik79
Цитиране
09 септември 2025
Аз изгледах първите два епизода на The Madness (2024), почти без да знам нищо за сериала, но ми се гледаше някаква конспирация/трилър/мистерия, както се представя сериалът и не е зле.
lyubohar
Цитиране
09 септември 2025
dzhiny написа
https://www.imdb.com/title/tt6439752/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_in_0_q_%25D1%2581%25D0%25BD

Това съм го пропуснал някак, но изглежда точно мой тип. Мерси
dzhiny
Цитиране
11 септември 2025
Споделиха ми, че малко бавно тръгва , но е много як и аз съм в началото. Има го по HBO Max-a btw.
"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
LethianDream
Цитиране
11 септември 2025
Идвам да кажа няколко думи за последните два инсталмънта в Alien франчайза.
Първо, Alien Romulus - много съм впечатлен, страхотен е. Едновременно е трибют към първата част и си има страхотни оригинални моменти, които допълват чудесно вселената на Пришълеца. Чудесна ми е Рейн, великолепно изграден персонаж, вдъхновен почти изцяло от Рипли, но някак по-женствен, по-човечен и със същия хъс и заряд.
Браво! Невероятно готини сцени, които буквално ме държаха на ръба на стола- особено тази, в която Рейнчето им спря гравитацията Единствено ми липсваше философската дълбочина на Прометей и Ковънант, но то не може всичко хубаво да се събере в един филм. Оценката ми за Ромулус е малко по-ниска от първия Пришълец и по-висока от много прехваления и нетолкова стойностен за мен Aliens (колкото и култов статус да има). 7.7/10 давам на филмчето.
Второ, сериала Alien: Earth.. Не мога да си обясня тези високи оценки на първите два епизода. Изгледах ги буквално с мъка, като постоянно чаках кога свършва епизода. Неконсистентни герои, смехории ала Дисни, които са позор за Пришълеца ("пази омлета"). Сериал, направен за дечица, които да се запознаят с поредицата. Ще видя как е нататък, но при положение, че постоянно оценката на сериала пада, очаквам качеството да се срива още и да се достигне буквално до степен на негледаемост...
lyubohar
Цитиране
11 септември 2025
Snowfall го почнах и е доста посредствен засега. Не знам как го сравняват с Наркос, че даже и с The Wire, според мен е няколко класи по-долу като диалози и writing генерално. Дори не знам дали да го продължавам, харесвам сериали с интересни персонажи, не с интересни събития и екшън.

Alien: Earth е супер, малко бавно се разгръща, но атмосферата са я целнали в десетката и напред става бая мрачен, нищо детско няма честно казано Има жестоки персонажи като Кърш (Тимъти Олифант) и черния киборг. Летиане, мисля че трябва да спреш да гледаш рейтинги, определено не ти се отразяват добре.

Rostik79
Цитиране
11 септември 2025
Изгледах шести епизод на Елиъна - като цяло мен ме кефи. Тимъти Олифант наистина много допринася за сериала (за мен силно подценен актьор) и един от най-адекватните и добре написани персонажи. Извънземните образци са яка добавка, "очото" е много добро допълнение и внася малко лъвкрафтски хорър както и онези кръвосмучещи насекоми.
Сега, има някои доста малоумни сцени, конкуриращи се с малоумните сцени от последните два Alien филми на Ридли Скот. Някои персонажи са направени поначало и умишлено да са имбецили, но и останалите, които уж трябва да са нормални, също действат като бавноразвиващи се.
[ЛЕК СПОЙЛЕР] - недоумение буди как така в лабораторията на един от най-богатите хора в света, където има уникални извънземни образци за първи път в човешката история, с тях да се занимава един неук тийнейджър (в тяло на андроид), вместо да има екип от най-големите умове на планетата - биолози, лекари, химици и т.н..

В Aliens vs Predator на Андерсън, който доста беше хейтнат (и който с годините все повече оценявам) г-н Уейланд беше събрал екип от археолози, историци, учени, военни и водещи полярни изследователи, което беше консистентно с историята. Тук сякаш историята е писана от осмокласници.

lyubohar
Цитиране
11 септември 2025
Rostik79 написа
недоумение буди как така в лабораторията на един от най-богатите хора в света, където има уникални извънземни образци за първи път в човешката история, с тях да се занимава един неук тийнейджър (в тяло на андроид), вместо да има екип от най-големите умове на планетата - биолози, лекари, химици и т.н..

[ЛЕК СПОЙЛЕР] Е, то е ясно, че Кърш, който отговаря за лабораторията, и се предполага че трябва да е супер-смарт, го прати там умишлено - със сигурност знае, че е имбецил. Вероятно тепърва ще разберем какъв е неговият angle.

Освен това не мисля, че децата са неуки - нали идеята е, че учат адски бързо и реално тоя имбецилът сигурно е топ-биолог като знания. Само че е дете и е незрял; за мен със сигурност не е недоглеждане, че Кърш го прати да наглежда лабораторията, но ще видим.

Иначе окото наистина е много як "персонаж", не знам как са успяли да го направят едва ли не като истински герой в сериала, но така се усеща

Rostik79
Цитиране
11 септември 2025
Аз чакам с нетърпение неизбежният сблъсък на Кърш с киборга на Уейланд. Вече на няколко пъти нагнетяват в тази насока и се спречкват. Сигурно ще го оставят за последния епизод, когато би трябвало да имаме "all hell breaks loose" и "the shit hits the fan"
lyubohar
Цитиране
11 септември 2025
Да, така се усеща наистина. Само дето баш краят е леко предварително ясен, предвид че в оригиналния Alien Уейленд-Ютани пращат нова мисия (с Рипли) за събиране на извънземни гадове и изглежда никой от екипажа не е чувал за тях и въобще за нещо, което да се е случило на земята

Лично аз тайно се надявах пришълецът да повършее малко из улиците на града, но за съжаление това няма как да се навърже с историята нататък.

Rostik79
Цитиране
11 септември 2025
lyubohar написа
Лично аз тайно се надявах пришълецът да повършее малко из улиците на града, но за съжаление това няма как да се навърже с историята нататък.

А и ще е много скъпо за заснемане, нямат такъв бюджет и мащаб на снимане. Струва ми се, че целият сериал е сниман в студио на син екран или евентуално на по-модерните екрани, които "прожектират" фона директно. Наистина фактът, че в Alien/Aliens никой не е чувал за пришълците, означава, че вероятно никой от сериала не оцелява.

LethianDream
Цитиране
11 септември 2025
Олифант тоя русия педераст, дето води децата ли е? Мехче, поне в първите два епизода, сещам се за поне 10 по-яки персонажи в цялата Елиън вселена. Но да не плюя предварително, ще си го изгледам сериалчето и тогава на воля ще се изхрача (ако сериалът го заслужава). Не виждам какво ми пречи гледането на рейтинг, при положение, че кардинално не съм съгласен с феноменалните оценки на първите два епизода. Доколкото си спомням, бяха изплякали на тях повече десетки, отколкото някога са давани в Alien вселената.. За мен потресаващо слаби два епизода във всички направления- сюжет, герои. Очичките.. щом са ги направили мейн керъктър.. значи падението е адско.
nightwarrior
Цитиране
11 септември 2025
Той затова ти казва да не гледаш рейтинги. Ако първите два епизода бяха с 5-ки сега вероятно щеше да ги хвалиш доста повече. Мен и филма и сериала прилично ми харесаха.

Може би спойлери надолу:
Иначе не е задължително всички да умрат. Действието в сериала се развива 2 години преди първия пришълец. Тоест мисията на Рипли вече е в действие(предвид времето което пътуват корабите във вселената на Пришълеца). Даже може би щото губят пришълеца, кораба на Рипли "прихваща сигнала", понеже нейния кораб не е научен, подобно на катастрофиралия.
Във втория филм обществото не знае за извънземните, но корпорациите изглежда знаят. Предвид колко е голям космоса и колко бавно е пътуването, не е задължително сериала да противоречи на филма дори да има оцелели.

И да, Олифант прави прилична роля както винаги. Но аз съм впечатлен и от хлапето, страшно антипатичен ми е, което си е постижение.

lyubohar
Цитиране
11 септември 2025
Не мисля, че вече е в действие. Ако е 2г разликата, то вероятно е 2г земно време, демек след 2г от събитията в сериала ще тръгне мисията на Рипли, нещо такова си го представям. Иначе корпорациите ясно, че знаят, иначе защо ще пускат и мисията в сериала

Или може да се окаже, че са пуснали 2 мисии паралелно...Ще видим,предполагам ще се разбере в края на сериала.

<
1
...
276
...
278
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.