Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
Rostik79
Цитиране
11 септември 2025
lyubohar написа
Не мисля, че вече е в действие. Ако е 2г разликата, то вероятно е 2г земно време, демек след 2г от събитията в сериала ще тръгне мисията на Рипли, нещо такова си го представям.

Според канона събитията в първия Alien са от 2122-ра по време на връщането на кораба от някаква мина в далечния космос, когато е отклонен към LV426. Пътниците спят, което предполага, че пътуването отнема вероятно години и може да се предположи, че по време на Alien Earth, Ностромо е вече на път към Земята или все още на минната планета, но във всеки случай е далече от Земята.

Все още е спекулативно дали Уейланд-Ютани (или друга корпорация) са знаели, че има нещо на LV426 и може би точно сериалът може да даде отговор на това. Възможно е някак събитията от сериала да доведат до знание за LV426 и поради това Уейланд да отклони кораба, което довежда до събитията от старите филми.

Във всеки случай май сериалът игнорира събитията от Прометей и Ковенант, които се случват 20-30 години по-рано, освен ако не се спомене нещо допълнително в сериала по въпроса.

nightwarrior
Цитиране
11 септември 2025
След крато търсене из нета. Изглежда мисията на Nostromo стартира 2120, същата година като в сериала. Уж на 4 месечна мисия, но се получава сигнала и се отклоняват от курса за още 10 месеца, и през 2122 дефакто кораба изчезва. Тоест официално не са на мисия за Пришъленца(което има логика, защото пак казвам, Ностромо не е научен кораб, какъвто е разбития). Сега дали корпорацита ги е пратила с фалшива цел(продиктувана от действията в сериала) или пък ги е отклонила от курса, понеже така и така са техен кораб, в близост до целта(пак продиктувано от случвалото се в сериала), предстои да видим.

Не е задължително сериала да игнорира двата филма. Все пак сериала е от гледна точна на Prodijy, WY, може да са наясно със събитията от филмите, защото са свързани с тяхната корпорация(дето се казва, това може да е била една от причините на кораба да има пришълец). Но и да не знаят за случилото се, пак може да има логика. Щото ако не се лъжа в Прометей мисията е идея на Питър Уейлънд, който тогава май го смятаха за мъртъв, преди да се покаже, ама може и да бъркам (отдавна съм го гледал).

Ще е интересно как ще се навържат събитията до края на сезона.

LethianDream
Цитиране
17 септември 2025
Не знам, аз мислех, че след първите два епизода на Alien:Earth няма как да прокопаят по-голямо дъно... лъгал съм се, успяха
Срамно е такова нещо въобще да излиза на екран, нещо като оня лесбийския боклук по Стар Уорс, който дори го изтриха от канона 4 епизода изгледах... огромна мъка.. Поне първите 2 епизода имаше екшън и не личеше плачевната игра на всички подред. Кошмар! Тая главната почна да чува и говори с техния език..главният злодей е индийчето (той не знае къде се намира)...изобщо..нямам думи..

ДЪНО!

Rostik79
Цитиране
17 септември 2025
Аре, чак ДЪНО не бих казал.
Има бая кусури, но мен ме кефи. Днес 7-ми епизод, а другата седмица приключва. Надявам се на втори сезон. Малко са ми занижени изискванията предвид на много малката бройка сай-фай сериали. Не, че няма сай-фай, но повечето са от сорта на Severance, The Midnight Sky, Station Eleven, Foundation, The OA сред които има и много добри попадения, но много често са някакви скучни семейни или философски драми, маскирани като фантастика, а такива с боди-хорър/екшън се броят на пръсти. CGI и други ефекти, декори също са на добро ниво.
LethianDream
Цитиране
17 септември 2025
То по-добре нищо боди-хорър/сай-фай да не излиза, ако ще гледаме само бройката. Сериалът е потресаващо слаб, казвам го като човек, който си извъртя всичките Пришълци + Прометей, преди да седне да го гледа. Дори най-слабият филм от серията (мисля, че всички ще се обединим, че това е Ресърекшън-а с Уинона Райдър) е класи над това негледаемо..нещо. Не мога да разбера къде е проблема- в слабия сценарий, в ужасяващата актьорска игра или в това, че всяка серия е режисирана от различен човек.. но накрая се получава нещо отвратително за всеки фен на Пришълеца, какъвто мисля, че съм.. То дори главната роля ако хванем- новата героиня има отрицателна харизма, просто ако седнем да я сравняваме не с Рипли, а с други страхотни главни героини в серията като доктор Шоу (Нооми Рапас), Дениълс и Рейн. Всяка имаше характер, пукаше ти за нея.. Новата..- единствено чакам да я разфасоват максимално бързо и да я пратят на бунището за тенекиени отпадъци.
Rostik79
Цитиране
17 септември 2025
За Резърекшъна съм съгласен. Повечето фенове сочат като тройката за най-слаб, за мен непонятно защо - мисля, че е чудесен, особено режисьорската версия. Но четворката е на моменти на граниацата на пародията с този глуповат хумор.
Новите на Ридли и аз си ги гледам редовно по Дисни+. С времето ми харесват все повече, въпреки да имат доста тъпи моменти и недомислици, които няма смисъл да обсъждаме, че всичките ги знаем кои са. Но като ги махнеш е всъщност доста добра история и философия.

За мен от тези вселени истински негледаем е Хищникът от 2018-та на Шейн Блек - ето това бих нарекъл тотално ДЪНО и ако можех, бих си го изтрил от спомените.

lyubohar
Цитиране
17 септември 2025
LethianDream написа
Не мога да разбера къде е проблема

Е що не питаш да ти кажа - в теб си е Сядаш да гледаш с някакви предварителни нагласи кой бил главен, кой трябва да е "лош", как ще бъде спрямо филма X от 2000 година или филма Y от 2005 година. Не знам как въобще нещо някога ти харесва с подобна нагласа (освен ако не го нахранят медиите - тогава автоматично е "шедьовър").

Не мисля, че за мацката идеята е да е "главна" тип Рипли. Странна е, но има харизма. И определено индийското дете не е "лошият" (нито има дефинитивен такъв, освен може би шефовете на корпорациите). И най-важното за цялата вселена - атмосферата - са я докарали доста добре.

Мисля че и аз, и Ростик и nightwarrior се считаме за фенове на вселената, така че теорията ти, че сериалът е отвратителен за всеки фен не се подкрепя от хладните факти - само на теб не ти харесва, следователно проблемът си е в твоя "телевизор" или просто пак си контра заради нуждата да си антиконформист

И не знам защо е нужно след всяка серия да идваш да ни казваш колко е гаден, разбрахме

LethianDream
Цитиране
17 септември 2025
lyubohar написа
И не знам защо е нужно след всяка серия да идваш да ни казваш колко е гаден, разбрахме

След две серии ще дойда значи

"Не знам как въобще нещо някога ти харесва с подобна нагласа (освен ако не го нахранят медиите - тогава автоматично е "шедьовър")"- абсолютно нищо вярно няма в това писание при положение, че харесвам и обожавам всичко на Нолан, който е масово харесван (вкл. и от медиите).

Въобще не тръгвам с нагласа при гледане, просто гледам и се наслаждавам. В случая обаче с този сериал, идвам да се изхрача на боклука, когато е необходимо. И го правя с анализ на база на предишните филми, които са ми пресни. Вероятно ако подходя като теб и гледам сериала за кеф, вече забравил колко силни бяха филмите преди него, бих си казал, "Уау, найс, супер е" Щом те радва да го гледаш като лаик, твой проблем, за мен е престъпление изобщо да се появи на бял свят.
И да кажа нещо положително за сериала- двата мега яки образа, заради които не бих дал кръгла нула са оченцето с пипала и ненормалната "бременна" андроидка, те дотук правят шоуто и ми е любопитно как ще ги развият.

lyubohar
Цитиране
17 септември 2025
Е, Нолан е изключението, което потвърждава правилото
LethianDream
Цитиране
17 септември 2025
Освен него харесвам много други масово харесвани неща, не се старая да бъда някакъв фен тип "антикомерс". Това е валидно не само за филми и сериали, а и за игри.
lyubohar
Цитиране
17 септември 2025
Някой да не ти е хакнал профила? Не звучиш като Lethian
nightwarrior
Цитиране
17 септември 2025
Е то ся почват есенните грипове, може да е с температура човека
lyubohar
Цитиране
17 септември 2025
Неприятно ми е да go призная, понеже умрях на хълма да защитавам сериала, обаче епизод 7 е все едно някаква пародия на Alien, снимана от ония YouTube пичове Viva La Dirt League...
LethianDream
Цитиране
18 септември 2025
Ай ай, то и по-зле става
Rostik79
Цитиране
18 септември 2025
Супер беше епизода
Особено милиардерчето като разсъждаваше да пуснат очото на някой човек. Ама да е някой глупав, та да се направи разлика кога "очото" говори
Е, това хлапетата да мъкнат тяло на човека през половината остров, който уж е хай-тек непристъпна крепост без никой да ги види беше даже направо Бени Хил-момент, хаха!
Криндж-левъла на епизода беше някъде 7/10.
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.