Най-добрият филм, който е излизал последните десет години!
Абсолютен шедьовър!
Няма слаба сцена, няма слаб момент, три часа се изпариха за един миг.
Нолан сам се състезава със себе си, като Сергей Бубка едно време, много, много далеч напред пред всички останали режисьори.
Няма Вилньов, Милньов, всичко друго изглежда като жалък кръжок на фона на филмите му.
Черната Елена изкърти, не очаквах. За двете минути на екран беше някаква фурия, нищо общо с миловидната Даян Крюгер в старата "Троя".
Саманта Мортън като Кирка/Цирцея още повече изкърти, да не говорим, че там направо си стана боди хорър филма.
Трябват ми още няколко гледания за финална оценка, за момента клоня около 9.6/9.7 по десетобалната...
Като много дребен минус- Пенелопа (Ан Хатауей) в няколко момента ме издразни, просто такава е героинята, на сериозен морален кръстопът и е нормално това поведение.. Но все пак- тъпа пастърма!
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА АЙМАКС! ШЕДЬОВЪР!
Дано историята не е пак спагети - ту напред, ту назад, почва в края, после началото, после баш края, после ретроспекция на баш началото. Но не него това му е запазен трик от Мементо още (наред с ужасните експозиции). Това си знае, това си прави. Без него почитателите му ще спрат да се чувстват супер-интелигентни от разгадаването на "пъзела" и ще спрат да го харесват. Та вероятно ще е същият мазеляк, но ще се гледа, за да може после да се храни аргументирано
Няма да пропусна обаче Дюн Трета част, може да ме изненада приятно и да пребие Одисеята... ама надали. То пък най-яката героиня я няма в тройката - лейди Марго Фенринг
Всеки човек е различен, аз например не мога да понасям помии като Breaking bad, които за теб и по-голямата част от хората са велики.
Иначе да, стилът на Нолан вече си е наложен, загатва през целия филм, докато стигне до епичния финал
Интересно ми е дали ще ти хареса, пиши като го гледаш.
Най-лошото е, че тази тъпа негативна пропаганда работи... Една приятелка е огромна фенка на Нолан, гледали сме с нея всички негови филми на кино по няколко пъти и сега не мога да я накарам да ходим заради черната Елена.
Викам й- 'Айде идвай, как ще изпуснеш такъв филм за тая тъпотия? "Ми не, ходете си вие, аз няма да изтърпя черната Елена" И не мога да я накарам
)
Сигурно ще го гледа след 10 години, преведен и озвучен от селски бекове по бтв и ще съжалява
Иначе да кажеш че Вилньов няма чувство...То Вилньов е само това - атмосфера, усещане, тон, immersion. Там по-скоро можеш да кажеш, че историята е минималистична (което е супер за мен). Нолан е обратното - там е ум, интелект и спектакъл. Толкова си разбрал и Нолан сигурно 🙂
Отделно Вилньов е много консистентен, няма слаб филм. Нолан има големи падения, които и ти си признавал. В моите очи всичко след Dark Knight е падение, но това си е мое мнение. Нолан като направи нещо като Blade Runner 2, Sicario или Arrival - ела ми се обади ![]()
Сикарио и Арайвъл са хубави филми, но липсва дълбочината на разказа там, ти сам го каза. И липсата на чувство, не ме разбра, да ти въздейства филма, без да претендира за това (щото на Вилньов всичко е САМО ПРЕТЕНЦИИ). Макс мога да дам оценка 8/10 на тях. Блейд Рънър 2 има изключителен саундтрак и дотам
Двата Дюна са много силни за Вилньов и затова и там давам осмици. Никога не съм давал и никога няма да дам деветка на Вилньов. (освен чудо да се случи и тройката да е велика).
Казвал съм го и тук, че това е актрисата в последните години, която наистина обожавам- Леа Сейду.
Може би адски много започнах да й симпатизирам, след като се разрева жестоко на пресконференция по повод лесбо филма Blue is The Warmest Color. Прекрасен човек е. Даже съжалявам, че съм й гледал сравнително малко филми.