За мен темпото на този филм е сбъркано. Сцени се проточваха излишно, други минаваха твърде бързо, и отиваха в крайност да се усетят като пълнеж.
Иначе, за да "зарадвам" Любо, баш спагети си е историята. 90% от филма е флашбаци и флашбаци на флашбаци. Започва с една сцена, към която се връща 5 пъти с вариации малко по-напред, малко по-назад та накрая да сглобиш парчетата. Не е нещо сложно, по-скоро го намерих за досадно от честото използване. Имам своя конспиративна теория, че Нолан нарочно го прави в опит да те държи буден.
Мат Деймън беше ок, но то и идеята във филма е не да го покаже като герой а... Като счупен ветеран. Другите не ми направиха кой знае какво впечатление. Може би Бърнтол ме изненада приятно като Менелай и Патинсън направи доста добър Антиной(искаше ми се да го фрасна).
Не съжалявам, че го гледах, ама и масовите оценки ми се струват твърде високи. И докато какво ти харесва и какво не е много субективно, особено когато е замесено изкуство, убеден съм че огромен процент от 10ките идват от същите псевдо интелектуалци, които обожават да миришат собствените си газове и обясняваха как Опенхаймер е най-великия филм в историята на киното.