hategame logo
CD Projekt Red пуска Kickstarter... за The Witcher настолна игра
пуснато на 12 февруари 2021 от pseto
the witcher old world
CD Projekt Red обяви, че скоро ще пусне обществено набиране на средства за нова игра. Тя обаче не е електронна, а бордова и се казва The Witcher: Old World.

Играта се очаква да излезе през 2022 година, като ще може да се цъка минимално от двама души, а максимално - от петима. Една партия ще продължава между 1.5 и 2.5 часа, като The Witcher: Old World е насочен за аудиторията над 14 години.

Любопитен е въпросът защо ще се прибегне до обществено набиране на средства - или по-конкретно Kickstarter. Доколкото това е добър начин за безрисково трупане на предварителни поръчки, то CD Projekt Red е голяма компания. Не само това - след Cyberpunk 2077, който беше съвсем успешен в комерсиален аспект, едва ли поляците имат каквито и да е финансови проблеми.

Коментари
Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
13 февруари 2021
LethianDream avatar
LethianDream
13 февруари 2021
За настолните игри май е редовно набирането на средства чрез краудфъндинг, не ме изненадва този ход. По същия начин пичовете от Red Hook Studios (Darkest Dungeon) пуснаха кампания в Кикстартър за настолната си игра
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
14 февруари 2021
Егати алчните копелета, тия не се ли наядоха? А помня колко много ги възхваляха CD-то, били най-добрата гейм компания на която им е пукало за потребителя и че е техен приятел, а геймърите не спираха да им смучат уя..
igra4 avatar
igra4
14 февруари 2021
Нищо, те затва са тарикати, щото има балъци.
nightwarrior avatar
nightwarrior
14 февруари 2021
Kакто каза LethianDream, това при настолните е практика и е точно за да са потвърдени бройки за продажба. За разлика от видеоигра, тук има много по самото компектоване, шипване.

Но нали в момента са под мерника и трябва да се плюе по подразбиране

Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
14 февруари 2021
pseto avatar
pseto
15 февруари 2021
Аз не разбирам защо толкова голяма компания ще пуска Kickstarter, просто не изглежда добре. Правят там 20 000 копия, пускат ги да се продават, ако са успешни - произвеждат още, ако не - губят там няколкостотин хиляди долара и това е. Не е да кажеш, че компанията ще фалира или че поемат някакъв титаничен финансов риск. Ся ако някаква малка група ентусиасти тръгнат да правят ролева игра или пък някое малко студио като Red Hook - тогава разбирам защо се прибягва до Kickstarter.

Това просто е непремерен ход, който кара компанията да изглежда зле.

BossOfGermany avatar
BossOfGermany
16 февруари 2021
Доколкото разбрах, CDPR не са били издателите на бордовата игра, те просто са дали лиценз на малка полска компания за разработката.
Статията е подвеждаща.
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
16 февруари 2021
Никога не съм имал нещо против СДПР и не ги плюя защото в момента е модерно, просто е страшно некоректно компания правеща милиярди да прави краудфъндинг. Представете си ако ЕА бяха направили същото, цялото интернет пространство щеше да ги смаже от хейт, но понеже компании като CDPR са "the good guys" и за разработка на бордови игри е било нормално финансирането от потребителите, на тях ще им се размине естествено.
Но както и да е.
HighFist avatar
HighFist
14 февруари 2021
nightwarrior avatar
nightwarrior
14 февруари 2021
E те тогава да не бяха правили и Witcher 2 и 3, има вече една игра, дай да не цоцат феновете
HighFist avatar
HighFist
14 февруари 2021

nightwarrior avatar
nightwarrior
15 февруари 2021
Не мисля, че единствения проблем е, че искат да кешират. И Бетесда и CDPR, не са компании за настолни игри, нормалното е като стъпят там да не са идеални(освен ако не са наели специалисти).

Но пак казвам, това че първа игра не страхотна, не значи, че не трябва да има втора. Първия Вещер всеобщото мнение е, че е доста дървена и посредствена игра(моето е малко по-различно, но общото е такова), но надградиха с 2, а после и с 3. Нямам интерес към настолни игри, преди време ми бяха любопитни, но сега по-скоро не. Не разбирам, не знам споменатата от теб първа колко качествено е направена и какви са и проблемите. Но това, че тя е била зле, не значи, че и тази ще е така и че ще е зле.

Gwent е лош пример. Играта е добра(ако си фен на игри с карти и в частност на тази), а монетизацията е една от най-честите за f2p игра. Тук правя уговорката, че така беше като я играх последно, ако са настъпили промени, напълно ок съм да ме поправите. Единственият и проблем е, че стъпва на пазар, който се доминира от 1-2 франчайза и всеки успех си е геройство. Щото знаем какво стана с Артефакт на Стийм.

HighFist avatar
HighFist
15 февруари 2021
rosniak avatar
rosniak
15 февруари 2021
Имам тука една идея да драсна 2-3 реда едно ревю за Gwent-а, ама нещо- айде днес, айде утре и то мина и замина!
vanmx avatar
vanmx
16 февруари 2021
На настолната игра поне няма как да им откраднат сорс кода
pseto avatar
pseto
16 февруари 2021
Абе ако на тоя прословут сървър е имало подробна документация за това как трябва да се играе тази настолна игра плюс някакви psd-та с дизайните на картите във висока резолюция... това бих казал ще си е същото като откраднат сорс код. (Но както казах моята лична спекулация е, че не са им пробили самия сървър, ами по-скоро са тафили клонираните репота на някой дев, макар че от друга страна ми е интересно що за дев ще се хване на фишинг атака... сигурно някой е спрял да мисли от преработване. )
Rostik79 avatar
Rostik79
17 февруари 2021
Не е задължително да е било фишинг. Може някой като си е тръгвал от офиса да е "забравил", че има флашка в джоба. Или някой отвътре да е отворил коридор.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл