hategame logo
Kinect официално загина
пуснато на 25 октомври 2017 от pseto
kinect 4
Вече е официално – производството на Kinect е приключило. От Microsoft вече не произвеждат камерката, която дълго време се продаваше като аксесоар за Xbox конзолите. В официалния магазин на софтуерния гигант пък пише, че бройки от камерката няма.

Любопитно е да отбележим, че през 2010 година Kinect се превърна в най-бързо продаващата се потребителска джаджа. Съответно и плановете на Microsoft за интеграция на устройството в гейминга бяха големи.

Почти всичко обаче си остана на основно ниво. Така и не видяхме AAA заглавия, които да разчитат основно на сензорната камера. В общия случай предимно ритъм игри разчитаха на нея и болшинството геймъри така и не бяха спечелени от концепцията.

Любопитно Microsoft се опита да наложи ударно Kinect с Xbox One, продавайки го задължително в пакет с конзолата. Мнозина не бяха доволни от този факт – най-вече защото и цената на гейм машината се увеличаваше. Така Microsoft бяха принудени да предложат и версия на Xbox One без нея.

Но дали Kinect ще се сдобие с наследник под някаква форма? Или напротив?

Коментари
still_no_one avatar
still_no_one
26 октомври 2017
нека добавя малко към историята на джаджата. Първоначално от М$ бяха обявили че тя е толкова дълбоко интегрирана в конзолата, че тя на практика не може да работи без нея. Искаш не искаш пазаруваш. Ама след големи скандали и един бърз ъпдейт на софтуера, и опа чудо, можело конзолата да работи и без тази камера. Голям сеир си беше. Както и да е.
Реално това не ме изненадва. Нито Kinect нито PS move успяха да направят кой знае какво. На практика си бяха провал и толкова. Обаче от Сони се изхитриха и безполезните за PS3 move контролери ги набутака в PS VR. Много умен ход бих казал. И така ейде стига толкова приказки.
Едва ли някой е останал шокиран от новината, по-скоро се питам защо им отне толкова много време това решение
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
26 октомври 2017
Изтрит коментар
Skygleam avatar
Skygleam
27 октомври 2017
В интерес на истината Kinect камерката беше използвана в доста проекти свързани с роботиката като евтин модул за motion tracking и разпознаване на разни предмети. Даже имаше един българин, който влезе в нашите и световните новини с неговия проект, спечели разни награди, но не помня какво правеше джаджата му. Някой може да е с по-силна памет и да каже.
sauron93 avatar
sauron93
27 октомври 2017
Не успя кинекта да се наложи на пазара.VR има шанс да бъде успешен но след едни 15-20 години когато се развие както трябва . В момента игрите за ВР не са никак готини, само порното може да е яко
pseto avatar
pseto
29 октомври 2017
То на Kinect реално не се даде шанс, но ако се замислим - то особен такъв нямаше. Като се замисля дори и с прецизни гейминг инструменти като джойстици, клавиатури и мишки игрите се държат дървено. Които имат почти нулево lattency. И самата игра не е както трябва. Представи си какъв софтуер ти е нужен, че да направиш читава игра и когато методът за управление е лагав.

Все пак Microsoft взеха една камара кинти за Kinect и са шапка на тояга. Сега идва ред на оная... аугментираната им реалност, дето пак изглежда яко на представяния, ама как ще е на истина - не се знае.


Апропо ми се струва, че в днешно време трябва да има далеч по-евтини алтернативи на Kinect. Все пак живеем в ерата Китай, а пък Microsoft никога, никога не продава на загуба. Специално хардуер. Вероятно вече има наместници на Kinect... макар че честно казано не знам, не следя толкова технологичния сектор вече.

@still_no_one - то беше ясно, че булшитват. Това е все едно да идеш в някой нашенски оператор да подписваш договор - и звездите ще ти свалят с лъжи.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл