hategame logo
Цената на самостоятелния Kinect падна
пуснато на 30 октомври 2015 от pseto
kinect 6
Microsoft намали цената на самостоятелната камерка Kinect с 50 долара. Засега промоцията важи само за САЩ, където устройството може да се купи срещу 100 долара. За сравнение досега цената беше 150 щатски гущера.

Несъмнено офертата на Microsoft идва в контекста на Xbox One, който от миналата година се продава и във версия без Kinect. Този ход беше реализиран, за да може конзолата на софтуерния гигант да се изравни по цена с PlayStation 4 и вероятно доста хора са се възползвали от варианта без камера.

Въпреки това обаче Microsoft твърди, че продължава да инвестира в Kinect, който се използва от „близо половината притежатели на Xbox One”. Именно и заради това има спад в цената – колкото се може повече хора да се сдобият с камерката.

Доколкото на думи Microsoft подкрепя Kinect, то сякаш ситуацията не е подобна и на действия. Все по-често виждаме сензорната камера да се използва за какви и не неща – често в комбинация с PC, но не и за електронни игри. Особено за Xbox One игрите, ползващи само Kinect започнаха да стават редки събития.

Любопитно е, че когато представи сензорната камерка преди няколко години за Xbox One, Microsoft обещаваше доста интересни неща. Цялостната липса на игри обаче направи устройството рядко ползван аскесоар за Xbox конзолите.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл