hategame logo
Кърви, но не умира – Zynga още не са фалирали
пуснато на 11 февруари 2016 от pseto
zynga
Колко успешни са били игри като FarmVille и CityVille в своя зенит? Очевидно много, поне ако съдим по финансовите резерви на Zynga. От няколко години разработчиците на популярните някога Facebook игри губят пари, но все някак оцеляват.

За последната си финансова година Zynga са били на минус със 117 милиона долара. Доколкото това е някак положителна новина при положение, че за цялата 2014-та те загубиха 226 милиона долара, то все пак компанията е на червено.

Положителна тенденция е все пак увеличената популярност на Zynga при мобилните устройства. Ръстът в потребителите при тях е 35%. От друга страна за компютри компанията продължава да потъва – 32% от кежюъл геймърите са се оказали от нея.

Тъй или инак Zynga някак оцелява. И макар и с всяка следваща година смъртта да изглежда неизбежна компанията някак се спасява.Но какво ли ще е положението догодина?

Интересно е да се отбележи, че само преди няколко години Zynga имаше по-висока пазарна стойност дори от EA. Изглеждаше, че бъдещето на компанията е светло, но спадът в популярността на Facebook игрите промени нейната съдба. И не изглежда прекалено вероятно Zynga да се прероди.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл