hategame logo
Zynga оцелява поредно тримесечие
пуснато на 08 август 2016 от pseto
zynga 2
Компанията Zynga, която в един момент струваше повече дори от EA и беше на върха на вълната с игри като FarmVille, CityVille и Mafia Wars, вече е почти забравена. Но дружеството продължава да се бори за оцеляването си. И изглежда още не е фалирало.

По-рано през месеца бяха обявени резултатите за финансовото тримесечие, протекло в периода април-юни. В него загубите са 4.4 милиона долара, което обаче може някак да се приеме за плюс – миналата година по същото време Zynga беше на червено с 27 милиона долара. Приходите пък спадат с 3% до 181.7 милиона долара.

При положение, че в тримесечието Zynga пусна цели четири нови игри, то очевидно финансовите резултати не са страхотни. Все пак шефът Франк Гибау – бивш дългогодишен кадър на EA – е доволен. Той споделя, че Zynga бавно излиза от кризата си и има изгледи положението да се подобри в бъдеще.

Все пак това изглежда трудно за вярване. От години Zynga губи пари, а освен това месечните потребители записват постоянен спад. Наистина всичко това не се случва с големи темпове, но очевидно дружеството е в състояние на бавна смърт.

Коментари
igra4 avatar
igra4
08 август 2016
На работа цъкам Zynga Texas Hold'em, дано оцелеят.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл