hategame logo
Създателите на The Witcher 2: Играта има 1 милион продажби, 5 милиона нелегални сваляния
пуснато на 01 декември 2011 от pseto
the witcher 2 9
Марцин Ивински, шефът на компанията CD Project, се е оплакал от прекалено голям брой пирати, пробвали хитът на студиото The Witcher 2 безплатно. По негови сметки, между 4.5 и 5 милиона души са изтеглили играта от нета, докато легалните продажби са едва 1 000 000.

Както бихте се досетили, Ивински хич не е доволен от този факт. Интересно е обаче, че играта дори няма DRM защита при пускането си – факт, неизвестен на мнозина (поне не и на мен).

„Експериментирахме с различни DRM защити, но нищо не работеше. Каквото и да използвахме, то биваше кракнато за ден-два. А и освен това – DRM защитите са дразнещи са плащащите геймъри – защо да правим живота на тези хора по-труден с тях?”, казва Ивински.

Да, мога да се съглася – 5 милиона сваляния – и то това е абсолютен минимум – са адски малко. Но от друга страна, това показва едно – все повече разработчици и разпространители на игри трябва да правят всичко възможно да предлагат достъпни цени на възможно най-много места. В България например ако можехме да си купим един The Witcher 2 на 30-40 лева (приемлива за мен цена с оглед на стандарта ни на живот), то нещата щяха да са други...

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл